Gyurcsány bojkottálná a parlament üléseit

Végre egy olyan kezdeményezés a Gyurcsány-párttól, amit az ország jelentős része teljes mellszélességgel támogatna.

A DK ugyanis azt kezdeményezi, hogy az ellenzék bojkottálja a parlament üléseit.

Nyugodjon meg mindenki, szerencsére Gyurcsányék továbbra is éberen őrködnek az ellenzék demokratikus tisztaságán és ujjukat rajta tartják a haladó, európai, modern és toleráns Magyarország verőerén:

"A demokratikus ellenzéki pártok - a kétharmados szavazások kivételével - mindaddig bojkottálják a parlament üléseit, amíg az Országgyűlés meg nem változtatja a népszavazásokat lehetetlenné tévő szabályokat, és amíg a Fidesszel cinkos választási bizottsági tagok le nem mondanak tisztségükről."

- írják.

Gyurcsány Ferenc közleménye szerint a Nemzeti Választási Iroda előtti "szégyenletes skinhead-támadás" (természetesen ő is tudja, ennek semmi köze nincs a skinheadekhez, vagy bármilyen radikális jobboldali szervezethez, valójában Kubatov-magánhadserege lépett akcióba. Ezt meg is énekeltük itt és itt) egyértelművé tette: a kormánypártok mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a nép dönthessen az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról.

vbn

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

Gyurcsány persze tudja miről beszél: 2008-ban mindent megtett ő és az MSZP, hogy az akkoriban épp nagyon népszavazáspárti Fidesznek ne sikerüljön sikerre vinnie a három kérdéses népszavazást, amivel gyakorlatilag meg is buktatták a volt miniszterelnököt, és rá két évre kétharmados győzelmet arathattak.

Mi lesz velük Gyurcsány nélkül?

Joggal tehetik fel a kérdést a Fidesz sajtóosztályán, hiszen a volt miniszterelnök személye még mindig kiváló hivatkozási pont bukása után nyolc évvel.

Persze amennyiben Gyurcsány és pártja mégis bojkottálná a munkába járást (nem fogják természetesen), túl nagy fölfordulást nem okozna ez az életünkben. A volt miniszterelnök ugyanis - fogalmazzunk finoman - nem koptatja szét a térdizületeit a felszólalásokkal: Gyurcsány a tavalyi év során ugyanis mindössze egyszer emelkedett szólásra, előtte pedig utoljára 2013 októberében. Akkor a „Közoktatás helyzete I.” című napirend utáni felszólalását sajnálatos módon nem követte a „Közoktatás helyzete II.”, így már valószínűleg sohasem tudjuk meg, hogy mi volt a közoktatásban 2013-ban.

És találják ki, melyik másik politikus, az aki (többek között, volt azért még több képviselő úr, aki néma maradt) nem érezte szükségét felszólalnia az országgyűlés díszes termében?

Kubatov Gábor.

Igen, az, aki miatt most Gyurcsány bojkottálna.

Titánok harca.

De lehetne ezt még tovább fokozni, képzeljünk el egy ilyen szituációt: Gyurcsány (aki alig jár be a Parlamentbe) bojkottálja Kubatov Gábor felszólalását, aki amúgy sohasem szólal fel.

Óóó, Magyarország...