Ha valakit esetleg érdekelne: idén már nem lesz MSZP-DK megegyezés :(

Hiába válaszoltak Gyurcsány Ferencék az MSZP múlt heti, jelöltállításról szóló ajánlatára, a szocialisták szerint túl nagy a távolság a két elképzelés között, így nem számolnak azzal, hogy idén létrejöhet a megállapodás a DK-val. A kormányzati Magyar Idők szocialista forrásai szerint a két párt között jelenleg öt-tíz választókörzet elosztásában tapasztalható komoly nézeteltérés.

A DK megküldte viszontválaszát az MSZP múlt pénteken tett ajánlatára – értesült a Magyar Idők. A szocialisták elnöksége tegnap meg is vitatta Gyurcsány Ferencék javaslatát, amelyet elnökségi forrásaink távolságtartónak neveztek, ezért azt valószínűsítették, hogy idén már nem jön létre megállapodás a 106 egyéni választókerület felosztásáról.

Az MSZP nem sza…-t be a DK-tól – fogalmazott az egyik elnökségi tag, arra utalva, hogy Gyurcsányék a megállapodás keretében olyan körzeteket is maguknak akarnak, ahol korábban magabiztosan nyertek a szocialisták. A párt egyébként éppen ezért tett pénteken új javaslatot a DK-nak, amelyet viszont Gyurcsányék tartottak elfogadhatatlannak, mondván: a korábbi tárgyalásokon kialkudott 55-45-ös arányhoz képest az MSZP most több képviselőjelöltet szeretne. A lap kérdésére a szocialisták elnökségében úgy fogalmaztak, hogy jelen állás szerint öt-tíz választókörzet elosztásában van komoly nézeteltérés a két párt között.