Gyurcsány Ferenc: vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel

Gyurcsány Ferenc: vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel

Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel – írta Gyurcsány Ferenc hétfő reggeli Facebook-posztjában.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint „mindenkinek lehet megjegyzése, de ezek egy pont után nem fontosak”, és ez a pont most jött el.

Most segítene, ha többen értenék ezt a sokszor gyötrő belső küzdelmet is, és csendesen támogatnák közös ügyünket – fogalmazott, hozzátéve:

„Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz.”

Posztjában azt írta:

Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek.

De írom, mi, akiket képviseletekkel bíztatok meg, tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét.

Márki-Zay Pétert a hat ellenzéki párt egységesen támogatja az idei országgyűlési választás ellenzéki miniszterelnök-jelöltjeként, ugyanakkor máig vannak nyitott kérdések és felmerülő problémák: a pártok még nem készültek el a közös programcsomaggal (bár már több mint negyven programpont ismert, ezeket itt szedtük össze), valamint azzal kapcsolatban is tárgyalások zajlanak, hogy Márki-Zay létrehozhat-e a korábban más pártokhoz „befogadott” civil jelölteknek egy hetedik frakciót.

Legutóbb pedig azzal élesztett fel magával és az ellenzékkel szemben egy leendő fideszes lejárató kampányt, hogy újévi beszédében a Fidesz szavazóinak számát vetette össze a koronavírus-járványban elhunyt nyugdíjasokéval.