Gyurcsány újra feltalálta a baloldalt

Nem kell már sokáig várnunk: csütörtök délután mutatja be legújabb röpiratát a baloldalról és az ország helyzetéről Gyurcsány Ferenc úr, volt miniszterelnök. A DK vezetője szerint a demokratikus ellenzéknek szisztematikusan készülnie kell az Orbán utáni időkre, és erős vezetőre, összehangoltan dolgozó pártokra és programra van szükség. Végre valaki kimondta!

Hiteles hang, egy előremutató program!

Gyurcsány Ferenc ismét készül valamire. A DK vezetője nem is leplezte ezt az elmúlt hetekben. Gyurcsány országot jár, szervezetet épít, programot alkot, és gondolkodik, kikkel, hogyan, milyen felállásban lehet legyőzni a Fideszt. Csütörtök délután pedig meg is hirdeti újabb alapvetését, amelynek neve az lesz: Sokak Magyarországa - írja az Index.hu.

A Fidesz legnagyobb baloldali reménységének számos ötlete van, hogyan győzhet a baloldal:

- erős vezetés, amely mer konfliktust vállalni (és ebben tudjuk, hogy ő nagypályás warrior - a szerk.), máskor kompromisszumot kötni, „érti és használja a tömeg nyelvét, de szót ért a vájt fülű értelmiséggel”. Szerinte kockázatos dolog miniszterelnök-jelöltet importálni" (mennyivel jobb ötlet lenne ugye egy volt miniszterelnököt indítani - a szerk.)

- összedolgozó pártok: a mostani választási rendszerben össze kell fogni, ő tavaly javaslatot is tett egy mindenkit egybeolvasztó Demokrata Párt létrehozására. Ki is borította a többi pártvezetőt. A DK vezetője szerint itt a fő felelősség az MSZP-seké, akik „jelen esetben” a legnagyobb támogatással bírnak.

- Orbán utáni program megalkotása. Gyurcsány szerint a pártok között ez a legkevésbé konfliktusos terület, jó kompromisszumokat lehet kötni egymással. Gyurcsány szerint ehhez azonban mindenkinek meg kell írnia a programját, a DK 2016 februárjára lesz kész.

Celebration!!!

A jó emlékezőtehetséggel megáldott Sarkadi-Illyés kolléga épp az imént közölte, hogy pont ma négyéves a DK (ezt vajon honnan tudja? Gyanús - a szerk.), ezért is szép gesztus a volt miniszterelnöktől, hogy megajándékoz minket a kinyilatkoztatással. Gyurcsánynak van ötlete az Orbán utáni időkre is, vagyis

ellenzéki győzelem esetén nem szabad visszaállítani a 2010 előtti állapotokat. Orbán kormányzása ugyanis olyan „mély társadalmi, gazdasági, kulturális, alkotmányos változásokat hozott, amelyek legalább egy része belátható időn belül nem fordítható vissza”.

Csak győzzük kivárni a győzelmüket :D