Ha a bíróságon múlik Rogán Antal és Portik Tamás szembesítése nem marad el

 A bíróság újra beidézi Rogán Antalt. Juhász pedig megidézteti Portikot.

Az eljárás jelenleg is tart. Juhász, hogy bizonyítsa állítását már a legelején beidéztette Portik Tamást milliárdos nagyvállalkozót, akit a Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen 15 év fegyházra ítélt a Fővárosi Ítélőtábla. Portik múlt hét pénteken a bíróság előtt azt állította, hogy tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át személyesen Rogánnak egy belvárosi ingatlanügy kapcsán. Ha ez az ügylet tényleg megtörtént, akkor Juhász igazat mondott Rogánnal kapcsolatban, ha nem akkor a hamis tanúzással újabb öt év börtönt kockáztat Portik. Juhász szerint Portiknak nem lehet semmi oka arra, hogy hazudozzon, hiszen az ellenzéki képviselő helyzetéből adódóan nyilvánvalóan még jobb körülményeket sem tudna kilobbizni ezért cserébe a börtönbüntetését töltő Portiknak.

Portik belpolitikai bombát robbantott

A Jobbik a rendszerváltás óta történt legsúlyosabb korrupciós ügynek tartja azt, hogy Portik Tamás Rogán Antal ellen vallott pénteken a Fővárosi Törvényszéken, hiszen egy aktív minisztert neveztek meg konkrét bűncselekmény kapcsán. A párt azonnal hazahívta Orbánékat Franciaországból a "Rogán-botrány" miatt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda azonban a tárgyalás után közölte: Rogán soha nem találkozott Portikkal.

Juhász Péter a Népszabadságnak beszámolt arról, hogy a bíróság megpróbálta szembesíteni egymással Rogán Antalt és Juhász Pétert, hogy reagálni tudjanak egymás állításaira. Rogán azonban azt mondta, hogy halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem tud jelen lenni. Konkrétan háttérbeszélgetést folytatott német újságírókkal, és a Bildnek nyilatkozott. A Miniszterelnöki Kabinetiroda később fényképekkel tanúsította, hogy tényleg történt egy sajtóesemény Rogán részvételével.

Juhász szerint az ügy folytatása az lesz, hogy a bíróság újra beidézi Rogán Antalt. Juhász pedig megidézteti Portikot arra a tárgyalásra is, hogy megtörténjen a nagy szembesítés. Rogán ügyvédje még a pénteki tárgyalás előtt azt kérte, hogy később legyen Portik meghallgatása, mert a fideszes politikus ott akar lenni a szembesítésen. Ezek szerint lesz alkalom a nagy találkozásra.

Titkos nyomozó a bíróság előtt

Mellékszáll, hogy Rogán ügyvédei beidéztettek rendőrségi tanúkat, ami Juhász szerint eléggé érdekes, mert a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak azon tagját is „meghívták”, aki az állítások szerint vezette a Portik elleni titkos nyomozást. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy ugyanakkor azt, hogy ki ez a személy, senki semmilyen módon nem tudhatta meg, hiszen ez minősített adat.