Ha kell, a polgármester is aprítja a tűzifát a nagy hidegben

Kereki első embere példát mutatott a településre jellemző közösségi összefogásból.

Csicsai László Viktor, Kereki független polgármestere az Alfahírnek elmondta:

"Pont nem tudtam embert küldeni, ezért magam mentem ki, segítettem fölhasogatni és behordani a fát."

A polgármester közölte: Kereki elöregedő település, ahol kevés fiatal él. A 75 éves néni kapcsán jellemzőnek nevezte, hogy sok idősnek a kevés nyugdíjból nem telik arra, hogy a hasonló kerti munkákra felfogadjon valakit.

"Hál' Istennek nálunk viszonylag jók a munkanélküliségi mutatók, így kevés a közmunkás, ezért nem tudtam éppen akkor kit küldeni"

- mesélte a portálunknak Csicsai, majd hozzátette:

"Egy ilyen kis településen bizony a polgármesternek is meg kell fognia a szerszámot. Ezt teljesen természetesnek érzem."

A köz szolgálatát először társadalmi megbízatásban kezdő, majd január 1. óta főállásban ellátó polgármester szerint hozzá bárki, bármikor fordulhat segítségért, ő mindent igyekszik megtenni a településért (telefonhívásunk idején is épp hóeltakarításból érkezett irodájába - a szerk.) és úgy gondolja, kemény munkájának köszönhetően szavazott neki bizalmat a képviselőtestület.

Csicsai kiemelte: az 530 fős Kereki életében az a legfontosabb, hogy mindenki együtt dolgozzon a közösségért, legyen szó a polgárőrségben, vagy a helyi civil szervezetben végzett munkáról (előbbiben ő maga is aktív - a szerk.).

"Itt elsősorban mindenki a falu érdekeit nézi, és ha egyfelé húzunk, akkor tényleg sok mindenre képesek vagyunk"

- emelte ki Kereki első embere, aki büszkén mesélte, hogy a településen egyébként százszázalékos a közbiztonság, és a példás közösségi összetartásnak hála, sikerrel tudnak pályázni a különféle támogatásokra.

Megható képek: teával, takaróval, faaprítással segítenek a rendőrök

A Csongrád megyei egyenruhások meleg teával, takaróval, ha szükséges, a tüzelésre szánt fa feldarabolásával segítik a tanyavilágban élő rászorulókat. Kisvárdán egy lányával élő asszonynak elfogyott a tüzelője, a rendőrök fűtetlen, hideg házukban találták őket. A két nőt egy éjszakára a kisvárdai hajléktalanszállóra vitték. Budapesten a rendőrök rendszeresen látogatják a szállókat és segítik a szociális munkások tevékenységét.