Ha laktanya mellett forgat fegyverekkel, előtte azért szóljon a katonáknak is!

Valószínűleg élete legbátrabb tettét követte el az az orosz katona, aki bátran rávetette magát egy fegyveres túszejtőre - ám kiderült, hogy akaratán kívül egy filmforgatásba trollkodott bele. A kitüntetés azonban lehet, hogy így sem marad el.

Éppen ezekben az órákban szántja fel az internetet az a videó, amelyben meggyőző játékára csúnyán ráfarag egy színész. A stáb egy korábban valóban megtörtént túszejtést játszott újra. Egy komoly hibát azonban elkövettek: a forgatásról nem szóltak a pár méterrel arrébb levő katonai objektum személyzetének. A bejáratnál posztoló baka legalábbis biztosan nem tudta, hogy a dráma csak a kameráknak szól.

Ő csak annyit látott, hogy egy férfi pisztolyt tart egy nő fejéhez, a vele szemben álló rendőrök pedig leteszik a fegyverüket. A katona egy másodpercet sem habozott, azonnal akcióba lépett: ráugrott a túszejtőre, kicsavarta a kezéből a pisztolyt, és leteperte. Már ő is épp vette volna elő a saját fegyverét, amikor a stábtagok közbeléptek, így sikerült elkerülni a tragédiát.

 


 

Az "orosz Facebook", a Vkontakt népe hősként ünnepli a fiatal egyenruhást, sokan azt kezdeményezik, hogy tüntessék ki, hiszen akkor, amikor bátor döntését pillanatok alatt meghozta, fogalma sem lehetett róla, hogy nem egy túszdráma, hanem a legújabb vírusként terjedő fun-videó főszereplője.