Ha lenne tízezer forintom

Gagyi "konzultációval" támad rá a magyar internetre a kormány. Inkább akkor már adóztatna.

Gagyi, agyzsibbasztó, de legalább halálosan kínos "konzultációval" támadja le a kormányzat az internet világába kisebb-nagyobb arányban beleragadt népeket: elindult a kormányzati propaganda legújabb hadászati agysejt-pusztító fegyvere: az InternetKon.
 
Az őszi - kommunikációs és politikai szempontból is - igencsak elhibázott internetadós történet után Habony Árpádék az elegáns visszavonulás útját egy újabb "nemzeti konzultáció" formájában képzelték el, mindezt ráadásul a Brüsszelig teleportált, internethasználatáról és - fogalmazzunk úgy - ékesszólásáról elhíresült Deutsch Tamás vezetésével.
Elvileg konzultáció a cél, kérdés, mi a túróról kéne itt konzultálni?
 
Hogy pár éve feltalálták az úgynevezett közösségi médiát, ahol online (tehát az interneten) lehet csevegni az ismerőseinkkel?
 
Hogy léteznek úgynevezett trollok, vagyis az online (tehát az interneten) garázdálkodó mindentudó, idegesítő hülye gyerekek, akiket néha egy-egy politikus (pl. Lázár János) feljelent?
 
Hogy akár már neten is foglalhatunk akár szállást, vagy vásárolhatunk kedvünkre?
 
Hogy kik a kommentelők, mi az a lájk, vagy mire jó a megosztás gomb?
 
Hogy nem szabad trágárkodni a twitteren?
Vagy hogy senki nem olyan hülye, hogy maga ellen fordítja egy idióta adónemmel az egész internetet, majd egy még kínosabb, Békemenet hírlevéllel (ha van ilyen) felérő "konzultációba" kezd.
 
Vagy hogy a konzultáció együttműködő partnerének ne azt az MTVA-t válassza, amelyen amúgy internetszerte visítva röhög mindenki, aki nem Fidesz alapszervezeti tag. De talán már ők is.

A cél

„hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra."
Aki ezt a fenti mondatot kitalálta, láthatóan nem igazán van tisztában azzal a ténnyel: az internet maga a nyilvánosság. Persze ezt a Nap-Kelte - királyi televízió művirágos, lila zakós térdig hajoló szervilis világában szocializálódott politikai generációk láthatóan még mindig nem fogták fel.
 
Szegény fideszesek, 2015-re, végtelenül megöregedve talán maguk sem gondolták volna a 90-es évek elején, hogy egyszer ők lesznek a magyar politikai elit szépkorú jobboldali MSZP-je, akik bár megkerülhetetlenek, mégis roppant kínos velük egy társaságban mozogni.
 
Végezetül álljon itt egy idekívánkozó örök klasszikus, amely ennek megfelelően már önmagában is lerágott csont, de ettől még az alant látható nyolc másodperc tökéletesen tükrözi a legújabb kormányzati büntetést: