Habonnyal már épül is az új fideszes sajtóbirodalom

A holdingcég egyik fele Habony Árpádé, míg a mási fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, és Orbán személye körüli államtitkárnak is neveztek.

Az MMG székhelye ugyanabban az óbudai Perc utcában van, ahol jelenleg a Napi Gazdaság is működik. Ráadásul az MMG vezérigazgatói tisztségét az a Keresztesi Péter tölti be, aki jelenleg a Napi Gazdaság ügyvezetője. A valasz.hu szerint a Napi Gazdaság majd Liszkay Gáborhoz kerül, akinek az lesz a dolga, hogy egy ellen-Magyar Nemzetet teremtsen, a kormány papíralapú szócsövét építse fel.

A Heti Válasz úgy tudja, hogy a Habony–Győri-féle MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, illetve egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni.

A valasz.hu értesülései szerint az MMG első látható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. „A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009–2010-ben háromnegyed évet megélt konzervatív hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild” – írja a valasz.hu. A lap információi szerint a Via.hu-nál – nem meglepő módon – vendégszerzőként Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistájának munkájára is számítanak majd.