Habony Árpád bármit megtehet Magyarországon

Magyarországon az elmúlt 25 évben a Fidesznek és az MSZP-nek köszönhetően egy olyan társadalom épült fel, amelyben a Habony Árpádhoz hasonló „fontos emberek” bármit megtehetnek.

A „fontos embereknek” ha éppen úgy van kedvük, a Szépművészeti Múzeumból származó sok százmilliós festményekkel csinosítják ki a lakásukat. Vagy, ha az ország legszebb és legpatinásabb múzeumában kívánnak esküvőt tartani, azt is megtehetik, ráadásul ingyen – hangsúlyozta a politikus.

Azt sem lehet tudni, hogy Habony Árpád és a hozzá hasonló „fontos emberek” miből tudják finanszírozni luxus életvitelüket – emelte ki Szilágyi György. Majd hozzátette: érdekes módon sem a rendőrséget, sem a NAV-ot nem érdekli, hogy honnan, miből finanszírozzák ezek a személyek fényűző életvitelüket.

Szintén Habony Árpádra utalva az ellenzéki képviselő elmondta: ezek a „fontos emberek” azt is megengedhetik maguknak, hogy felépítsenek egy több százmilliós állami hirdetésekkel megfinanszírozott médiabirodalmat.

Szilágyi György szerint ma Magyarországon nem számít a tehetség vagy az elvégzett munka, ehelyett „fontos emberekkel” kell jó kapcsolatot ápolni, mert csak így lehet előre jutni.

Gyurcsányék alatt sem volt jobb

Megjegyezte: azért állítja, hogy a Fidesz és az MSZP közösen alakította ki ezt a korrupciós rendszert, mert Habony Árpád esküvője 2007-ben, a Gyurcsány-kormány időszaka alatt volt, tehát Orbán Viktor tanácsadója már akkor is „fontos embernek” számított. A Szépművészeti Múzeum igazgatója tehát már kilenc éve is azt gondolta, hogy jóban kell lennie Habony Árpáddal.

A radikális ellenzéki politikus idézte a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK szóvivőjének, Gréczy Zsoltnak a nyilatkozatát: Milyen világ az, ahol a Szépművészeti Múzeum igazgatójának, Baán Lászlónak felülről megmondják azt, hogy Habony Árpád esküvőjére ingyen adják oda a múzeumot. Szilágyi György szerint ez az érvelés azért is érdekes, mert akkor pont Gréczy Zsolt és barátai voltak hatalmon.

A Jobbik kormányra kerülése esetén megszünteti a Fidesz és az MSZP által létrehozott "urambátyámrendszert", meg fogja szüntetni továbbá azt, hogy „fontos emberek” határozzák meg az ország működését. Véget fognak vetni annak is, hogy a milliárdos állami pénzeket eltüntetők megússzák a felelősségre vonást - jelentette ki a legnagyobb ellenzéki párt politikusa.

A NAV nem vizsgálta Habony vagyonának forrását?

Szilágyi György, a Jobbik által még tavaly decemberben, Habony Árpád ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálattal kapcsolatos újságírói kérdésre elmondta: egyelőre semmilyen választ nem kaptak a NAV-tól. Miután egy fideszes államtitkár irányítja az adóhatóság működését, nem is várható el, hogy valódi nyomozás és tényfeltárás folyjon az ügyben.