Hadházy hivatali visszaélést sejt a túlárazott védettségi igazolványok ügyében

Hadházy hivatali visszaélést sejt a túlárazott védettségi igazolványok ügyében

A rendőrség megtagadta a nyomozást a majdnem tízszeresen túlárazott védettségi igazolványok ügyében – írta vasárnapi Facebook-posztjában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus bejegyzésében emlékeztetett:

a védettségi igazolvány elkészítési díja nettó 100–150 forint közé tehető, holott a kormány 976 forintért vett meg egy ilyen plasztikkártyát, plusz áfa.

Érvelése szerint a jelentős, ötmilliós darabszám esetében a legkedvezőbb vállalási díjjal állítják ki a védettségi igazolványt - fűzte hozzá.

Hadházy felidézte: "Szerintük nem ellopták a különbözetet, hanem azért kerül ilyen sokba, mert borítékba kellett tenni, megcímezni és elvinni a postára, plusz QR-kódot nyomtattak rá, és van egy nyilvántartó program is, ami 0–24 órában üzemel."

Úgy látja, hogy az a rendőr rendőr alezredes, 

"aki egy ilyet fecnit aláír, vagy totál idióta, vagy mélyen korrupt, vagy csak egyszerűen egy gyáva alak, aki a miniszter utasítására csinál bűnözőt magából. Nyilvánvalóan hivatali visszaélés gyanúja merül fel annál, aki egy tízszeres túlárazás eshetőségének kivizsgálását ennyivel elhessegeti anélkül, hogy legalább egy igazságügyi szakértőt megkérdezne"

- szögezte le véleményét a képviselő, aki végül aláhúzta,

"a dolog nem maradhat következmények nélkül, mert a buliban a magyar adófizetőket minimum 5 milliárdos kár érte".