Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Hajdú Péter volt cégénél

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Hajdú Péter volt cégénél

A Magyar Hang cikke szerint a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék négy évig tartó nyomozása után különösen nagy vagyoni hátrányt okozó áfa csalás miatt emeltek vádat Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél. 

Ezt a vállalkozást adta el Hajdú nagy hirtelen egy ukrán állampolgárságú magyar nőnek, miután megtudta, hogy a hatóság nyomozást indított a Frizbi Entertainment Kft. ellen. A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

A NER lovaggá előlépett Hajdú akár tíz évet is kaphat

A vád egyébként meglehetősen súlyos, ugyanis különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtották be a vádiratot. Ennek büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van. 

Hajdú Péter közben NER lovaggá avanzsált és most Mészáros Lőrinc feleségének a tévécsatornáit a Life TV-t és az Ozone TV-t irányítja.