Hajléktalanok mellé állt Vona Gábor

A Vöröskeresztnek segített be az álruhás országjárást továbbra is folytató Jobbik-elnök.

A hajléktalankérdés nagy érzékenységet kavar, akárhányszor is kerül elő – fogalmazott erről szóló szerdai Facebook-bejegyzésében.
 
A pártelnök úgy vélte, mint ahogy szinte minden a világon, ez a terület is sokkal összetettebb és bonyolultabb, mint azt sokan gondolják. A hajléktalanok ellátása rettenetesen nehéz feladat, visszavezetésük a normális életbe pedig sokszor szinte reménytelen. Szörnyű ezt kimondani, de ez az igazság – fogalmazott.
 
A lehető legtöbbet a politika ezért azzal tehet, ha hagyja, hogy a szakma és a szakértők találják ki az ágazat működését és jövőbeni útját itt is, és ehhez biztosítja a nyugodt működés anyagi és infrastrukturális feltételeit – tette hozzá Vona.
 
A területen dolgozók előtt pedig le a kalappal – írta, hivatásuk ellátásához nagyon sok erőt kívánva. A Jobbik elnöke korábban számtalan "hétköznapi" területen tette magát próbára álruhás országjárásának keretében, többek között volt betegszállító, közmunkás, pizzafutárkőműves és piaci kofa, vagy épp kutyamenhelyen segített be egy műszak erejéig. Elmondása szerint mindezt azért tartja lelkileg fontosnak, mert szerinte a politika legnagyobb hibája, hogy elszakadt a valóságtól, az emberektől.