Hamilton volt a leggyorsabb a Hungaroringen

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombaton rendezett harmadik szabadedzésén.

A 30 éves versenyző pénteken is legyőzhetetlen volt, mindkét gyakorláson a legjobb köridőt érte el, az időmérő edzést megelőző mostani tréningen a mezőnyből egyedüliként futott 1 perc 23 másodperc alatti időt.
 
Hamilton mögött csapattársa, a német Nico Rosberg végzett a második helyen, mindössze 98 századmásodperces lemaradással, míg a harmadik pozícióban a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) zárt, de az ő hátránya már csaknem egy másodperc volt Hamilton idejéhez képest.
 
A pénteken felfüggesztésproblémákkal küzdő Force India istálló megtalálta és elhárította a hibát, amely a mexikói Sergio Perez első szabadedzésen bekövetkezett balesetéhez vezetett. A csapat biztonsági okokból kihagyta a pénteki második edzést, most azonban Perez és német csapattársa, Nico Hülkenberg is körözhetett, sőt utóbbi a hatodik helyen végzett.
 
Jól szerepeltek a Toro Rosso fiatal pilótái is: ifjabb Carlos Sainz ötödik, a mindössze 17 éves holland Max Verstappen pedig hetedik lett. A 30 Celsius fokos hőség ellenére szép számban látogattak ki a nézők a mogyoródi pályára, amelynek lelátói a délutáni időmérő edzésre akár meg is telhetnek, de már a délelőtti program iránt is szemmel láthatóan többen érdeklődtek, mint pénteken, ugyanebben az időszakban.
 
A jubileumi Magyar Nagydíj időmérő edzését 14 órától rendezik.