Harc: szabadcsapatokat küldtek a Jobbikra

Hazugságokat állító, névtelen plakátokat terjesztenek Tapolcán Rig Lajosról, feljelentés is történt.

Ezek a bűncselekmények Szilágyi szerint jó eséllyel a nemrég lebukott, Szabad Európa Csapat (SZECS) nevű szerveződés számlájára írhatók: ismert, a SZECS egy volt tagja szerint ők jelentik azt a bevethető csapatot, mellyel a Fidesz a Kubatov-listákat felhasználva gyűjt és használ fel illegális információkat, de taktikai okokból volt, hogy egy másik párt aktivistáinak adták ki magukat, vagy éppen külön pénzt kaptak azért, hogy a tavalyi választáson Vona Gábor pártelnök, gyöngyösi jelölt plakátjait letépkedjék.

Ha további részletekre kíváncsi a SZECS-ről kattintson ide.

A pénzmozgás ezen információk szerint feketén, zsebből zsebbe történt, így Szilágyi György felhívta a figyelmet ennek büntetőjogi következményeire is, megjegyezve, hogy a források hasonló "pénzzel teli széfekből" jöhetnek, mint amiről Zuschlag János beszélt az MSZP esetében.

Pont az a párt követi el ezeket, aminek a leginkább be kellene tartania, és tartatnia a törvényeket - fogalmazott Szilágyi György.

A képviselő szerint a Fidesz korrupcióban utolérte, "gyáva gyűlöletkampányban" viszont túl is szárnyalta a Ron Werber-féle MSZP-t. Emlékeztetett, a választási csalások nem számítanak újdonságnak, hiszen szavazatvásárlások, a szavazók szállítása és a szimpatizánsokat, illetve ellenzékieket gyűjtő listák használata már a 2010-es választásoknál is bevett gyakorlatnak számítottak, hiába tiltakoztak ellene. Úgy vélte, ma már egyértelmű, hogy két gyűlölködő, korrupt párttal kell egyetlen tisztességes erőként harcolniuk.

Leleplezett Kubatov-listások támadtak az N1TV stábjára

A Jobbik szakítani kíván azzal a hagyománnyal, hogy "azért válassz engem, mert a másik még nálam is rosszabb" - közölte a képviselő, egyben felszólította a Fideszt, hogy fejezze be a lejárató kampányt, és "hívja vissza szabadcsapatait". Kijelentette: a Jobbik kampánya most is programalapú és emberközpontú, nem pedig mocskolódásra épülő.