23 évet kapott Weinstein

23 évet kapott Weinstein

Az esküdtek erőszakos szexuális bűncselekmény és nemi erőszak elkövetése miatt találták bűnösnek a hollywoodi producert, a bíró végül 23 év börtönre ítélte Weinsteint - írja az Index.

A 67 éves Weinstein megtörten, kerekesszékben ülve hallgatta az ítélet kihirdetését. A védői öt évet szerettek volna kiharcolni, mondván, ez az öt év az ő egészségügyi állapotát tekintve felér egy életfogytiglannal. Az ítélet kihirdetése után azt mondta, bűntudata van a történtek miatt, majd hozzátette, hogy egyébként teljesen meg van zavarodva, és nem érti, mi történik vele. 

Illuzzi szerint Weinsteint megrészegítette a hatalom, azt hitte, hogy mindenek felett áll, hogy mindent megtehet, és senki nem mer majd szembeszállni vele. Egész életében használta és kihasználta az embereket – érvelt, és felolvasta Weinstein több korábbi alkalmazottjának nyilatkozatát, hogy ezekkel is alá tudja támasztani, miért is szeretné, ha a bíró kellően szigorú lenne. 

A Miramax stúdió alapítóját több mint 80 nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket, ugyan többükkel 2019 decemberében  megegyezett, de ezzel csak a polgári peres eljárás szűnt meg, a büntetőpert nem sikerült kivédeni. A New York-i ítéletet hamarosan követi a Los Angeles-i is, ott nemi erőszak, erőszakos szexuális közeledés és molesztálás miatt fog bíróság elé állni - írja az Index.