Újabb szexuális bűncselekménnyel vádolják meg Harvey Weinsteint Nagy-Britanniában

Újabb szexuális bűncselekménnyel vádolják meg Harvey Weinsteint Nagy-Britanniában

Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmproducert Nagy-Britanniában kétrendbeli szeméremsértéssel vádolják meg, amelyeket a gyanú szerint 1996 nyarán követett el Londonban. Az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) az összegyűjtött bizonyítékok áttekintése után arra utasította a Metropolitan Police-t – a londoni rendőrséget –, hogy vádolja meg a 70 éves filmest, írta a BBC hírportálja szerdán.

A gyanú szerint Weinstein a két bűncselekményt 1996. július 31. és augusztus 31. között követte el, a feltételezett áldozat egy jelenleg az ötvenes éveiben járó nő

– közölte a rendőrség.

A CPS emlékeztet minden érintettet, hogy a vádlott ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és joga van a tisztességes eljáráshoz - mondta Rosemary Ainslie, a CPS bűnügyi osztályának vezetője.

Rendkívül fontos a CPS szerint, hogy ne legyen olyan online tudósítás, komment vagy információmegosztás, ami bármilyen módon befolyásolhatja az ügyet.

Az MTI felidézte, hogy Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A bukott filmmogult több mint 80 nő, köztük ismert színésznők – Gwyneth Paltrow, Salma Hayek és Uma Thurman – vádolták meg szexuális visszaéléssel, ő azonban tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy szexuális együttlétei mindig kölcsönös beleegyezésen alapultak.

Bűnösségét 2020 februárjában mondta ki az esküdtszék, az Oscar-díjas producer egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény – egy szexuális erőszak és egy szexuális kényszerítés – miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt.