Hasznos tudnivalók a fűnyíró traktorokról (x)

Hasznos tudnivalók a fűnyíró traktorokról (x)

Sokan lebetonozzák vagy térkővel burkolják le az otthonuk mellett lévő területet, mert nem akarnak vesződni a fűnyírással. És ott vannak azok is, akik vállalják inkább a plusz feladatot annak érdekében, hogy kiélvezhessék a zöld környezet nyújtotta előnyöket.

Ha mi is ez utóbbiak táborát erősítjük, akkor érdemes kicsit jobban is körüljárni ezt a témát, és megnézni, hogy milyen innovatív eszközök, készülékek közül választhatunk, ha gyorsan, hatékonyan és nem utolsósorban kényelmesen szeretnénk elvégezni a fűnyírást.

Ott vannak például a Husqvarna - Budapest webshop fűnyíró traktorjai, melyek nagyon egyszerűen használhatók, hiszen a hagyományos megoldásokkal szemben nem állva, hanem ülve közlekedve tudjuk elvégezni a munkát.

Nézzük, hogy mi is az a fűnyíró traktor, milyen típusai közül lehet választani, és mire érdemes figyelni vásárláskor!

Mi az a fűnyíró traktor?

A fűnyíró traktor lényegében nem más, mint egy speciális kialakítású gép, ami úgy lett kifejlesztve, hogy bele lehessen ülni, és akárcsak egy kisebb méretű traktort, kormánnyal lehessen irányítani, miközben folyamatosan nyírjuk a füvet.

A méretéből kifolyólag nagyobb, szélesebb területeken lehet hatékonyan alkalmazni, ahol könnyen tudunk vele mozogni, előrehaladni vagy jobbra-balra fordulni. Mivel a magasra növő fűszálak sem állhatnak az útjába, így azokban az udvarokban is jó szolgálatot tesz, amik ritkábban vannak karbantartva.

Fűgyűjtős és fűgyűjtő nélküli traktorok

A fűnyíró traktoroknak többféle típusa is van attól függően, hogy milyen kialakításúak. E tekintetben alapvetően két fajtájukat különböztetjük meg: vannak a fűgyűjtővel rendelkező és a fűgyűjtő nélküli változatok.

Azok a típusok, amik fel vannak szerelve fűgyűjtővel, a használat közben összegyűjtik a fűszálakat egy tartályba, amit a munka végeztével ki kell ürítenünk és meg kell tisztítanunk, hogy újra használhassuk.

A fűgyűjtő nélküli típusok tartály hiányában a levágott fűszálakat nem gyűjtik össze, hanem a gyepen hagyják, amiket aztán fel kell gereblyéznünk. Cserébe viszont nem kell tartályt üríteni és mosni.

Ne bízzuk a véletlenre a döntést!

A megfelelő kialakítású fűnyíró kiválasztása ideális esetben egy hosszú távú döntés eredménye, hiszen senki sem szeretné egy év múlva lecserélni a megvásárolt eszközt. Fontos tehát, hogy évek múltán is kiválóan működjön. Éppen ezért semmiképp sem szabad a véletlenre bízni a döntést, és kizárólag a magas minőséget képviselő, márkás változatok között érdemes keresgélni.

Ezek között megtaláljuk a Husqvarna - Budapest webshop által kínált fűnyíró traktorokat is, melyek többféle - fűgyűjtővel felszerelt és fűgyűjtő nélküli - kivitelben is kaphatók. Bármelyik típusa jó választás lehet, ismerjük meg a jellemzőiket, tulajdonságaikat, és döntsünk amellett, amelyiket szívesebben használnánk!