Határjárásjelentés: hétvégén elsősorban délen nagyobb hullámok érkezhetnek

Megugrott a hétvégén az országba érkező illegális bevándorlók száma, csak szombaton 661 határsértőt fogtak el a rendőrök.

Megugrott a hétvégén az országba érkező illegális bevándorlók száma, csak szombaton 661 határsértőt fogtak el a rendőrök - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai szerint a hét utolsó napjaiban mindig többen próbálkoznak, mint a hét elején.  Ennek az oka, hogy ilyenkor a hatóságok kevésbé állnak készenlétben. Nem akarják elfogatni magukat, nem szeretnék, hogy adataik, ujjnyomatuk nyilvántartásba kerüljön, tovább akarnak menni. Ez pedig, akkor nehezebb, ha Magyarország regisztrálja őket, mint az első európai uniós tagállam, melyet érintettek.

A tudósítás szerint sokan a Tisza árterében várták vasárnap hajnalban, hogy bejussanak valahogyan Szegedre, ők futva menekültek a rendőrök elől. Vannak akikre embercsempész vár, mások autóval vagy vonattal próbálnak meg továbbjutni Nyugat-Európa felé. Rengeteg határsértő próbál meg elbújni a Tisza töltése melletti erdőben is.