Óriási havazás érte el Spanyolországot

Óriási havazás érte el Spanyolországot

A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a madridi Barajas nemzetközi repülőtér - közölte a légikikötőt üzemeltető AENA vállalat szombaton.

A légiforgalmat péntek este függesztették fel a szüntelen intenzív havazás, a rossz látási viszonyok és a jegesedés miatt. 27 járatot töröltek, 26-ot átirányítottak más városok reptereire. A helyzet azonban azóta sem javult, nem mérséklődött a hóesés.    

Madridban az EMT közlekedési vállalat kénytelen volt leállítani a buszközlekedést, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait, és nem járnak az elővárosi vonatok sem.

A fővárost vastag hótakaró borítja, csak elvétve látni egy-egy gyalogost az utcákon. A felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak parkoló autókra.

Az éjjel a tartomány több autópályáján is autósok tömegei akadtak el a hóban, a katonaság és a tűzoltóság sietett a segítségükre. José Luis Almeida, Madrid polgármestere arra kért mindenkit, hogy maradjon otthona biztonságában, és ne menjen ki az utcára.

Egy mérkőzést is elhalasztottak

Nem rendezik meg szombat délután az Atlético Madrid-Athletic Bilbao mérkőzést a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A Liga közlése szerint azért került sor a halasztásra, mert az erős havazás, a viharos időjárás miatt lezárták a madridi Barajas repülőteret, illetve a Wanda Metropolitano Stadion pályáját nem lehet játékra alkalmas állapotba hozni. A pótlás időpontjáról később döntenek.

(MTI nyomán)