Ez már nem játék: ellenzéki aktivistákat támadtak meg Balmazújvárosban

Ez már nem játék: ellenzéki aktivistákat támadtak meg Balmazújvárosban

Hegedüs Péter, Balmazújváros független polgármestere Facebook oldalán közzétett videójában beszélt arról, hogy többen is fizikálisan bántalmazták civil aláírásgyűjtőit a balmazújvárosi Bocskai úti lakótelepen.

Az előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében a Jobbik támogatásával induló civil polgármester elmondta, az atrocitásnak volt már némi előjele a héten, amikor különböző megszólításokkal, illetve Facebook-bejegyzésekkel próbálták azt elhitetni az emberekkel, hogy "ide más nem jöhet, Balmazújvárosra senki nem teheti be a lábát" és neki, mint előválasztási jelöltnek pedig nem segíthet senki.

Most konkrétan fizikálisan megtámadták azokat a civileket, akik az ország minden tájáról jöttek nekem segíteni

- fogalmazott.

Hegedüs közölte, nem tudja még, hogy egészen konkrétan mi történt, ugyanakkor később beszámol majd a részletekről, illetve arról is, hogy egy teljesen jogszerűen és szabályosan lefolytatandó előválasztásnak milyen akadályai vannak nála, a Hajdú 6-os választókerületben.

A magyar néppárt által támogatott civil jelölttel készült interjúnkat egyébként alább olvashatja:

Hegedüs Péter: „Szépen, lépésről lépésre megoldható az ország újraélesztése, de ehhez szükség lesz majd a lakosság türelmére is"

„Az Orbán-kormányt csak a legszélesebb körű összefogással lehet legyőzni. Nem elég az ellenzéki pártok összefogása, többre van szükség: az emberek összefogására!" - Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje így jelentette be, hogy a Jobbik nemcsak pártpolitikusokban gondolkodik, hanem a kormányváltás érdekében civil jelölteket is támogatnak az ellenzéki előválasztáson.