Hódmezővásárhelyről is kitennék a Heinekent

A román bíróság verdiktje hatalmas felháborodást váltott ki az anyaországban és a gúnyhatáron túl is. Válaszlépésként a holland multi termékei ellen hirdettek bojkottot civilek. A kezdeményezéshez a pártok közül elsőként csatlakozott a Jobbik, pénteken pedig a Rockmaraton fesztivál jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, hogy rendezvényükön nem lehet majd Heineken termékeket árusítani.

A történet azonban itt nem ért véget, Hódmezővásárhely már a következő képviselő-testületi ülésen elfogadhat egy olyan kiáltványt, amiben a felkérik a vásárhelyi vendéglátósokat és kereskedőket, hogy lehetőség szerint többé ne forgalmazzák a cég termékeit. Ha a Lázár János inspirálására megszülető felhívás sikerrel jár, eltűnhet a vásárhelyi boltok polcairól Heineken mellett többek között a Soproni, a Zlaty Bazant és a Krušovice is.

Tavaly tavasszal a Heineken Hungáriára még stratégiai partnerként hivatkozott a kormányzat. A Magyar Nemzet akkor meg is kereste ezzel a söripari óriás vállalatot. A cég kommunikációs igazgatója azt közölte: nem kötöttek ilyen szerződést a kabinettel, 2014 februárjában a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot. Pálfalvi Márta ugyanakkor megjegyezte, hogy a Heineken tavaly 1,5 millió eurós beruházást hajtott végre soproni gyárában, ami azt mutatja, hogy a vállalat bizalma Magyarországban és a magyar gazdaságban töretlen.