Dárdai 100. meccse hozta az eddigi legnagyobb győzelmét

Lipcsében, emberhátrányban.

A Bundesliga őszi idényének utolsó fordulójában a Hertha a tavalyi ezüstérmes Lipcséhez utazott vendégségbe, ahol az élmezőnyhöz tartozó hazaiak voltak az egyértelmű esélyesek. A magyar edző a századik első osztályú bajnoki meccsén ült a kispadon.

A jubileum remekül indult: pont a Lipcsétől igazolt Selke szerezte meg a vezetést az ötödik percben a Berlinieknek, akik aztán a hetedik percben már emberhátrányban voltak Torunarigha kiállítása miatt.

A Hertha viszont nem esett össze, sőt, Kalou fejese után már kettő volt az előny. A Lipcsének volt ugyan egy nagy kapufája, de nem tudtak akkora nyomást helyezni az ellenfélre, amekkora elvárható lett volna emberelőnyben.

Az 51. percben már 0-3 volt, Selke duplázott. A 62. percben mesterhármasig juthatott volna, Gulácsi mellett sikerült is ellőnie a labdát, de a kapufa ellene volt.

A hazaiak végül a 68. percben tudtak szépíteni Orban révén, ezután óriási nyomást helyeztek a Hertha kapujára, de a második góljukat túl későn, csak a 92. percben tudták megszerezni, Halstenberg találatával.

A Hertha az idei Bundesliga szezonban először tudott két meccsen nyerni egymás után (az előző fordulóban a Hannovert verték 3-1-re), tizedik helyen állnak, a gyengébb eredmények után már közelebb vannak a nemzetközi helyekhez, mint a kiesőzónához. A Lipcse az ötödik.

Dárdai Pál száz Bundesliga meccsből 39-szer vezette győzelemre a Herthát, 38-szor veszítettek.

A mérkőzés összefoglalója:

(fotó: Kicker)