Hétfőtől kezdődhet a leszámolás a Hír TV-nél

Hétfőtől kezdődhet a leszámolás a Hír TV-nél

A sajtóinformációk szerint akár 180 munkatársat is elküldhetnek.

A napokban több olyan – meg nem erősített - sajtóinformáció látott napvilágot, hogy tömeges elbocsátások jöhetnek a Hír TV-nél. A Magyar Hang úgy tudja, hogy erre hétfőn reggel 9 órától kerülhet sor.

Már egy ideje tudható volt, de múlt héten hivatalosan is bejelentették, hogy az Echo TV beolvad a Hír TV-be. Az Echo televízió honlapjára egy közlemény is felkerült, amelyben azt írták: a televízió 2019. április 1. napjától megszűnik, meghatározó főbb műsorai pedig a HírTV csatornáján lesznek elérhetők.

Arról már korábban is pletykáltak a sajtó berkein belül, hogy az összeolvadás miatt szélnek eresztik a Hír TV azon munkatársait, akik a G-nap után is maradtak a televíziónál, de a simicskátalanítást követően még szükség volt rájuk a működtetéshez.

A Magyar Hang most azt írja, több forrásból is úgy értesült, hogy

szinte teljes leszámolás várható a csatornánál.

Az is elképzelhető, hogy a mintegy kétszáz munkatárs közül 180-at elküldenek a már korábban bejelentett Echo TV-vel zajló összevonás miatt – állítja a lap. A Magyar Hang ugyanakkor azt is tudni véli, hogy az Echo TV-től is elbocsátanak 40-50 főt.

Péntek reggel több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy az átalakítások következményeként menesztették Mészáros Lőrincnét, egyúttal Répásy Bálint lett az adó új vezetője. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes és Mentes Katalin hírigazgató továbbra is pozíciójukban maradhatnak a Hír TV-nél.

A Media1 péntek reggel megkereste a sajtóinformációkkal kapcsolatban Szikszai Pétert, de azt mondta:

csak tartalmi kérdésekről nyilatkozhat, így nem kívánta megerősíteni vagy cáfolni az elbocsátás által érintettek számával kapcsolatos információkat.