Még a látszatra sem ad a Fidesznek visszaadott HírTV

Kitűzték a zászlót.

A HírTV honlapján megjelent egy rövid közlemény arról, hogy milyen személyi változások történtek a csatorna vezetésében. Mint írják, a Hír TV tulajdonosa, Nyerges Zsolt Liszkay Gábort kérte fel médiatanácsadójának, de távozott a vezérigazgató is, utódja pedig Répásy Bálint lett. Az általános vezérigazgató-helyettes Korda Judit lett, a tartalomért Szikszai Péter felel vezérigazgató-helyettesként, a hírigazgató pedig Mentes Katalin lesz – sorolják az új neveket. Ez a fontosabb, és unalmasabb része.

Ami ennél sokkal érdekesebb, az egy másik mondat. A régi-új HírTV honlapján azt írják,

„A csatorna vezetésébe visszatér a G-nap, vagyis a 2015 előtti menedzsment.”

Sőt, a közleményt be is olvasták a híradóban:

Nyilván nem az a kérdés, hogy kié lett a HírTV, hiszen erre már volt időnk felkészülni. De az mégis csak elgondolkodtató, ha ennyire nyíltan kiírják, mi fog történni: visszatér Simicska-Orbán „gecizés” előtti fideszes kézivezérlés.

Figyeljünk egy kicsit a stílusra!

Más sajtóorgánumok nyugodtan lehetnek tényszerűek, és leírhatják az olvasók korrekt tájékoztatásának kedvéért, hogy igen, itt most fideszes fordulat következett be a HírTV-nél. Ez így rendben van. De az, hogy ezt még az új menedzsment saját maga is nyíltan kiírja a honlapra, az már tényleg felér a szovjet zászló kitűzésével a berlini Reichstag tetejére.

Mert nekik ez erről szól, és igazából nem is érdeki őket ennél több.

(A továbbiakban már nem lesz látható Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsora, távozik a csatornától Teszári Nóra, Lampé Ágnes és Bodacz Balázs is. Puzsér Róbert műsora még kérdéses, de ami már biztos, hogy megszűnik  az Egyenesen, a Tantusz, a Szamizdat és a Szabadfogás című műsor is.)