A hittantanárok megkapják a bérfejlesztést és nem EU-s forrásból, hanem a költségvetésből

A hittantanárok megkapják a bérfejlesztést és nem EU-s forrásból, hanem a költségvetésből

Úgy tűnik a hittantanárokat nem érinti az a kormányzati mantra, hogy „Brüsszel miatt” nem kaphatnak béremelést a pedagógusok. A 24.hu megtudta, hogy a központi költségvetés terhére biztosít kiegészítő támogatást a kormány a hittantanárok január elsején hatályba lépő bérfejlesztéséhez.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint az egyházak által az állami, illetve a nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában működő iskolákban szervezett hit- és erkölcstanoktatásban, valamint az egyházi intézményekben szervezett hittanoktatásban résztvevő személyek részére havonta és fejenként 61 ezer forint kiegészítő támogatást kell biztosítani.

A 24.hu utal arra, hogy a kormány a pedagógusok béremelését az EU-s források folyósításához köti, a hitoktatók bérfejlesztését viszont a magyar adófizetőkkel finanszíroztatja. Emlékeztetnek, hogy a miniszterelnök korábban már megduplázta a hitoktatás állami támogatását, amit Rétvári Bence államtitkár azzal magyarázott, hogy az állami iskolákban nagy igény van erre, de kiderült, hogy sem a minisztériumnak, sem az Oktatási Hivatalnak nincs nyilvántartása arról, hogy hányan járnak hitoktatásra.