Hivatalos: pénteken jön Budapestre a svéd miniszterelnök

Hivatalos: pénteken jön Budapestre a svéd miniszterelnök

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése, valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Jövő hétfőn letudhatja régi adósságát a kormánypárt, és végre ratifikálhatja a svédek NATO-csatlakozását.

Orbán Viktor meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson svéd miniszterelnök február 23-án, pénteken – jelentette be Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése, valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik – közölte Havasi Bertalan.

Az MTI azt írja: Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden reggel a Facebook oldalán tett közzé egy levelet, melyet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének címzett. Ebben azt kéri, vegye napirendre a svéd NATO-csatlakozás kérdését a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján. Kocsis jelezte, hogy a ratifikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását képviselőcsoportja támogatni kívánja.

A tavaszi ülésszak első ülésnapja február 26-án lesz, vagyis jövő hétfőn letudhatja régi adósságát a kormánypárt, és végre ratifikálhatja a svédek NATO-csatlakozását.

(Címlapkép: Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a Donald Tusk lengyel kormányfővel folytatott varsói megbeszélései utáni sajtóértekezleten 2024. február 19-én. MTI/EPA/PAP/Marcin Obara)