Hogyan tanulj nyelvet és olvass egyszerre? (x)

Hogyan tanulj nyelvet és olvass egyszerre? (x)

Már bebizonyosodott, hogy a multitasking mint olyan nem kifejezetten hatékony. Így a szakértők inkább azt tanácsolják, hogy inkább egyszerre csak egy dologra figyelj. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne üthetnél két legyet egy csapásra!

Bizonyára te magad is számtalan cikket olvastál már arról, hogy mennyire hasznos nyelvet tanulni, ahogy arról is, hogy miért fontos, hogy naponta legalább húsz percet olvass. Mai cikkünkben hozunk egy kiváló ötletet arra, hogyan kombinálhatod a kettőt!

Iktass be naponta 20 percet!

Először is válassz ki a napból egy húsz perces periódust. Kezdetben leginkább az lesz a jó, ha nyugalmas, csendes időt választasz, így akár az alvás előtti perceket is kihasználhatod. Ha ez megvan, akkor már csak az Oxford Corner Könyvesbolt könyvei közül kell választanod egy olyat, ami felkelti az érdeklődésedet.

Mivel ezek angol nyelvű könyvek, ezért jó, ha nem teljesen kezdő vagy, B+ szinttől már magabiztosan fogod tudni olvasni a könyveket. Kiváltképp akkor, ha a történet is ismerős, hiszen mondjuk már az anyanyelveden olvastad.

Többféle zsáner közül választhatsz: a klasszikus irodalom mellett a romantikus történetek, a fantasy könyvek, a krimik, a horror iránt rajongók, sőt a dráma és a történelmi regények kedvelői is megtalálják az ízlésüknek való darabokat.

Miért jó olvasni?

Talán nem is kell túl sokat érvelni az olvasás fontossága mellett, de azért nézzük csak a főbb érveket:

◾ Fejleszti az empátiát.

◾ Segít feldolgozni traumákat, élethelyzeteket.

◾ Fejleszti a szókincset, választékosabban fejezheted ki magadat.

◾ Csökkenti a stresszt, segít kikapcsolni.

◾ Javítja a koncentrációt, és egyben fejleszti a memóriát is.

◾ Csökkenti az időskori demencia kialakulásának esélyeit.

Sőt, akik rendszeresen olvasnak, bizonyítottan két évvel tovább élnek!

Tégy azért, hogy ne kopjon meg a nyelvtudásod!

Ha pedig mindezt még idegen nyelven is teszed, akkor duplán jól jársz.

Hiszen vagy fejleszted a nyelvtudásod, vagy nem hagyod, hogy megkopjon - mindkettővel jól jársz!

Nincs más tennivalód, mint kiválasztani azt a könyvet, amely érdekel, esetleg válogathatsz a kedvenc szerzőid alapján, a lényeg, hogy élvezd a könyvet, amit olvasol.

És álljon itt az örök szabály: bátran hagyj abba könyvet, ha nem köt le! Annyi jó könyv van a világon, ne olvass olyat, ami nem okoz örömet!

El a kütyükkel!

A legfontosabb érv az olvasás ellen általában az időhiány szokott lenni. Ilyenkor viszont érdemes megnézni a képernyőidőnket, ott ugyanis sok feleslegesen elpazarolt percet, sőt, sokszor órákat találhatsz.

Ha okosan használod az okoseszközeidet, és esetleg még korlátozod is, hogy mennyi időt töltesz rajtuk, akkor máris rendszeres vásárlója lehetsz az Oxford Corner Könyvesboltnak. Ha ugyanis napi 20 percet olvasol, akkor havonta akár több könyvet is ki tudsz olvasni, így biztosan szükséged lesz majd az utánpótlásra!