Hogyan tegyük még hatékonyabbá a webáruházat? (x)

Hogyan tegyük még hatékonyabbá a webáruházat? (x)

Nagyon nagy az üzleti jelentősége annak, hogy webáruházunk mennyire hatékony módon működik – a szimpla online jelenlét ugyanis már nem elegendő.

Ahhoz pedig, hogy folyamatosan optimalizáljuk és fejlesszük az oldalt, némi erőfeszítésre van szükség, akárcsak egy autó vagy ház tulajdonlása és karbantartása, gondozása során.

Az automatizáció, az integrációs folyamatok és a megfelelő rendszer mind-mind meghatározó tényezők a produktivitás szempontjából

A Connestic rendszerének segítségével nagykereskedéseket és beszállítókat köthetünk össze a webáruházzal, valamint számos módon szinkronizálhatjuk a termékünket és automatizálhatjuk folyamatainkat. A megfelelő technikai háttér adott, nekünk csak meg kell találni a legjobb lehetőségeket!

Automatizálás és szinkronizáció

Automatizált rendszerekkel és szinkronizált adatokkal jelentősen csökkenthetjük a webáruházzal járó adminisztrációs terheket, illetve gyorsabbá, pontosabbá tehetjük a teljes rendelésfeldolgozás folyamatát. Amennyiben ugyanis integráljuk a készleteket, ügyfélszolgálati rendszereket, az adatok valós időben frissülnek, ezáltal elkerülhetővé válnak a készlethiányból vagy épp túlkészletezésből adódó problémák és egyéb kellemetlenségek is. Ezáltal rengeteg háttérmunkát megspórolhatunk, a felszabaduló időt pedig a vállalkozás egyéb tevékenységeire is fordíthatjuk.

A webáruház és nagykereskedés összekapcsolásának lépései

A webáruház nagykereskedésekkel és beszállítókkal való összekapcsolása lehetővé teszi tehát, hogy a készletek valós időben frissüljenek és még automatizáltabbá tegyük a rendelések feldolgozását, vagy épp az árképzést. Hogy mi is ennek a folyamata? Csupán pár kattintás.

Először is válasszuk ki a megfelelő integrációs platformot, ami támogatja a nagykereskedők és webáruház rendszerek közötti szinkronizációt. Ezt követően szinkronizáljuk a termékeket, beleértve az árakat, leírásokat és képeket egyaránt. Majd állítsuk be az árképzési szabályokat, hogy a nagykereskedelmi árak automatikusan át legyenek vezetve a webáruházba.

Végül pedig a rendelésfeldolgozás folyamatát konfiguráljuk, hogy minden rendelés szinte azonnal és pontosan fel legyen dolgozva. Maga a webáruházak és nagykereskedések összekapcsolása egy API-kapcsolaton keresztül történik.

Megfelelő webáruház rendszer kiválasztása

A megfelelő webáruház rendszer kiválasztása szintén kulcsfontosságú lépés, hiszen nem mindegy, az egyes fejlesztéseket milyen stabil háttérre húzzuk rá – ahogy egy háznál is alapvető az alapszerkezet, amihez igazodni kell. Egy népszerű rendszer például az UNAS, ahol néhány kattintással össze lehet kötni a webáruházat az adott rendszerrel, biztosítva, hogy a termékek mindig frissen és aktuális készlettel, naprakész áron jelenjenek meg a vásárlók szeme előtt.