Holnap eldől, „Tóni” tartson-e búcsúbulit

Holnap eldől, „Tóni” tartson-e búcsúbulit

Tartania kell Rogán Antalnak a holnap nyilvánosságra hozandó anyagoktól?

„Táncolj Tóni, búcsúbuli.” – fogalmazott Facebook oldalán pár napja a NER működésétől és módszereitől megundorodó Magyar Péter. A volt fideszes üzletember, Varga Judit volt igazságügyminiszter egykori férje, Orbán Viktor miniszterelnök jobbkezének, Rogán Antal propagandaminiszternek üzent újra, hogy a keddi ügyészségi meghallgatása kapcsán nyilvánosságra kerülő információk miatt készülődjön. Izzítsa be a magánjet motorjait, keressen a térképen új hazájának egy olyan országot, amelynek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, mert itthon elkerülhetetlen lesz a felelősségre vonása, illetve hogy búcsúzzon el az utolsó buliján a rokonságától és üzletfeleitől.

Az üzenet olyannyira célba talált, hogy nem túlzás állítani, hogy ez az egész nemzet, tehát az anyaországi és a határon túli magyarok érdeklődését egyaránt fölkeltette, nem beszélve a nemzetközi nyilvánosságéról.

A március 15-én hatalmas tömeg előtt zászlót bontott Magyar Péter kommunikációjában sokan keresték a választ, hogy miért épp Rogán Antal van leginkább a célkeresztben, és nem a főnöke, a kormányfő, hiszen mégiscsak utóbbin múlik a NER stabilitása, működése. Az ellene indított kommunikációs hadjáratról szólva Magyar Péter azonban újra csak Rogán szerepét emeli ki.

Friss bejegyzésében így fogalmaz, az ellene indult támadásokról, illetve arról, hogy a kormány által ellenségnek tartott külföldi média a magyar jobboldalival ellentétben sajtószerűen működik.

"A goebbels-i propagandára hajazó rogáni médiacsatlósok példa nélküli lejáratókampányt indítottak ellenem a március 15-i rendezvényünk óta. Csak a Mandiner-en (Orbán Viktor házi lapjában) 92 lejárató cikk jelent meg rólam, tehát naponta több, mint 12. Megszűnt a háború, eltűnt Soros és Brüsszel, maradt Magyar Péter. Az Origo 32, hazugságoktól hemzsegő cikknél tart a héten. De ugyanígy vezető hír a TV2-ben, a közmédiában, az Index-en minden velem kapcsolatos aljas rágalom. Az a közös ezekben a médiumokban, hogy mindet a Karmelitából irányítják, valamint, hogy egyik sem kérdezett meg a lejárató cikkek valóságtartalma kapcsán. Egészen vicces, hogy míg a Financial Times, az AFP hírügynökség, vagy Guardian fel tudott tenni kérdéseket, addig Rogán zsoldosai ezt egyszer sem tették meg. Természetesen minden cikkben névtelen forrásokra hivatkoznak és egészen nevetséges szintre süllyednek. Tudtuk, hogy a rogáni propaganda miként működik, de ilyen intenzitású gyűlöletcumamira még nem volt példa. Ennek csak az lehet az oka, hogy ennyire még nem rettegtek a Karmelitában" - írja közösségi oldalán közzétett posztjában.

Adódik tehát a kérdés, hogy pontosan hogyan is dolgozik Rogán Antal? Indokolt Magyar Pétertől, hogy őt külön emlegesse? Tényleg annyira fontos a szerepe a NER-ben, hogy érdemes rá odafigyelni?

Rogánról nem könnyű közvetlen információkat szerezni. Mert miközben példát is mutatva ő volt az, aki korábban kinyittatta a bulvársajtó ajtaját a szemérmeskedő és egyéb jobboldali fideszes politikusok előtt, ám ahogyan nőtt a kormányfőtől kapott befolyása, egyre inkább elzárkózott a „szórakoztató”, végül mindenfajta nyilvánosság elől.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b5) beszélget, jobbról Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (j2) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt)