Megjelent a „gyermekvédelmi törvény” végrehajtási rendelete

Megjelent a „gyermekvédelmi törvény” végrehajtási rendelete

Megjelent a „gyermekvédelmi törvény” végrehajtási rendelete - közölte pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel, kiemelve: "a Magyarország ellen irányuló intenzív nyomásgyakorlás ellenére a kormány álláspontja változatlan: a magyar gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga".

A Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja.

Tehát valójában semmi nem fog változni.

Az újabb jogszabály 30 nap múlva lép életbe és betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd - tudatták.

A gyermekvédelmi törvénycsomagot június 15-én fogadta el az Országgyűlés - idézték fel, kifejtve: a törvénycsomag "több oldalról is gátat szab" a pedofil bűncselekményeknek. Szigorúbb lett a pedofil bűncselekmények büntetése, szigorúbbak lettek az elévülés és a feltételes szabadlábra helyezés szabályai, kibővült a pedofil bűnelkövetőkre vonatkozó foglalkoztatási tilalom.

Ehhez a törvénycsomaghoz csapta hozzá a Fidesz a homofób kiegészítéseket, elérve, hogy az ellenzék ne tudjon „jól” szavazni róla, hiszen egymásnak morálisan ellentmondó elemekkel bírt, viccet csinálva a törvényalkotásból.

A törvénycsomag emellett az óvodai, iskolai szexuális felvilágosítás szabályozásán is változtatott. A törvény ezért előírja, hogy az iskolai felvilágosítás nem irányulhat a nemváltoztatás, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. A szigorításoknak része az is, hogy tilos olyan reklámot, valamint pornográf tartalmat 18 éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg - ismertette a KTK.