Honnan tájékozódik egy jobbikos?

Ezt a kérdést tette fel Facebook-posztjában Vona Gábor, majd gyorsan meg is válaszolta: Alfahír, Barikád, N1TV.

Íme a Jobbik elnökének teljes bejegyzése:
 
A Jobbikra az elmúlt évek nagy menetelése után az elkövetkezendő időszakban még komolyabb kihívások és feladatok várnak. A néppárti folyamat lényege, hogy az alapértékek és a gyökerek megőrzése mellett megszólítsuk és megnyerjük a programunk számára a legszélesebb társadalmi rétegeket, másképpen fogalmazva: határozott program, nyugodt erő. Mindez a politikusainkra, országos és helyi vezetőinkre is nagy terheket tesz. Több szempontból is vizsgát teszünk mindannyian: hitelesség, profizmus, felelősség, gyakorlatiasság és alázat. Talán ezek azok a paraméterek, amelyekben minden jobbikos tag, vezető, képviselő megmérettetik majd.
 
Meggyőződésem, hogy a párt sikere a néppárti folyamat sikerén múlik. Talán ezt nálunk csak az ellenfeleink tudják jobban. Szokták mondani, hogy akkor járunk jó úton, ha a vetélytársak tüzet okádva támadnak. Nos, elegendő csak visszagondolni az elmúlt hónapok történéseire, és láthatjuk, a Fidesz és az MSZP retteg attól, hogy a Jobbik valóban képes lesz megszólítani a társadalom többségét. Ez azonban azt jelenti, hogy mindent meg is tesz annak sikere ellen. Megpróbálja a pártot megosztani, belső vitákat szítani, a sikereket elhallgatni, a botlásokat világgá kürtölni, és ami jelenleg a legfontosabb nekik: a néppárti folyamatot hitelteleníteni.
Mindez viszont azt jelenti, hogy nem csupán a tagoknak, a vezetőknek, a képviselőknek kell nagyon odafigyelni, hanem a szimpatizánsoknak is. Legfőképpen arra, hogy honnan tájékozódnak, szereznek információt. Nagyon jól tudom, hogy az elkövetkezendő időszakban mindenhonnan lőnek majd ránk, hogy tönkretegyék azt, amit elkezdtünk. Minden irányból jönnek majd a fanyalgások, támadások, hazugságok. Ezért a következőt kérem, mindenkitől, aki bízik a Jobbikban:
 
Ne higgyen el semmit elsőre és előre, amit rólunk írnak, mondanak, hanem mindig tájékozódjon, kérdezzen, figyeljen. És ami a lényeg, a hiteles információkat rólunk az alfahir.hu-n, a Barikád hetilapban és az N1TV minden nap jelentkező műsoraiban találhatja meg. Innen tudja mindenki felvértezni magát, és ha ezt megtette, az itt megszerzett tudást adja tovább.