Zacher utódja is azt mondja, hogy az összeomlás szélén volt a Honvédkórház sürgősségi osztálya

Még hőmérőkből is hiány volt.

Burány Béla, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának hamarosan távozó, osztályvezető-helyettessé visszalépő megbízott vezetője búcsúlevelében azt írta, hogy "2018. szeptember 1-én egy működésképtelen SBC-t vettem át." - a levelet a hvg.hu szerezte meg. Burány az augusztusban távozó Zacher Gábor helyét vette át, aki szintén az osztály széteséséről beszélt.

"Az orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához minimálisan szükséges szint felét sem érte el [...] a szakdolgozói oldal is messze elmaradt az elégséges szinttől, mennyiségében és minőségében egyaránt" - olvasható a levélben. Burány azt is elárulta, hogy betegmegfigyelő monitorokból, vérgáz-készülékből, vérnyomásmérőből, EKG-ból, lélegeztető gépből és hőmérőből is hiány volt.

A honvédelmi miniszter öncélú döntése miatt alakult ki a bizonytalan helyzet a Honvédkórházban

Bár Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerint csak "minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltés" zajlik a Honvédkórház körül, azért a helyzet továbbra sem ilyen egyszerű. A honvédelmi alkalmazotti jogviszony (Haj) bevezetésének összes hatása ugyanis még közel sem érzékelhető a határidőt követő első napon.