Tavaly 5 ezer érdeklődőből 2 ezren küldték el az önéletrajzukat az Online Toborzó Irodába

Tavaly 5 ezer érdeklődőből 2 ezren küldték el az önéletrajzukat az Online Toborzó Irodába

Online toborzást 2019. január 1-től rendszeresített a Magyar Honvédség, és a jobbikos Lukács László György kérdésére Benkő Tibor honvédelmi miniszter elárulta azt is, hogy 2020-ban mintegy 5.000 fő érdeklődött online a katonai pálya iránt, ebből mintegy 2.000 fő küldte el az önéletrajzát az Online Toborzó Iroda részére. 

A tárcavezető azt viszont nem árulta el, hogy elégedett-e ezzel a számmal, csak azzal nyugtatta meg az ellenzéki országgyűlési képviselőt, hogy a Magyar Honvédség természetesen gondoskodik az online toborzó védelméről, mind kiberbiztonsági, mind pedig elektronikus információvédelem szempontjából. 

Németh Szilárd munkanélkülieket toborzott az operatív törzs tájékoztatóján

Németh Szilárd honvédelmi miniszter-helyettes a védekezésért felelős operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján ismertette a Magyar Honvédség koronavírus-járvány alatt eddig betöltött, és további szerepét. A politikus közlése szerint a honvédek nemcsak a határt őrizték példamutatóan, aminek nagy szerepe van abban, hogy hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, de az egyedülálló biológiai mentesítési képesítésüknek köszönhetően 99 szociális és idősotthont fertőtlenítettek.

Egyébként tavasszal még nagyobb reményeket tápláltak a toborzással kapcsolatban. Emlékezetes, a koronavírus első hullámát követő munkanélküliségre az Orbán-kormány a honvédséghez való jelentkezést jelölte meg az egyik megoldásként.