Hoppá! Népszavazást szeretnének Magyarországon is az Európai Unióról

Célja az uniós alapszerződés újratárgyalása.

A Jobbik közleménye szerint a Fidesz 180 fokos pálfordulást hajtott végre az EU-hoz fűződő viszonyában. Csatlakozáskor és azt követően számtalan alkalommal a fideszes politikusok mindig szolgalelkűen végrehajtották Brüsszel diktátumait. Emlékeztetőül: a Fidesz olvasatlanul szavazta meg a Lisszaboni Szerződést, a Fidesz Brüsszel legkisebb fenyegetésére is többször módosította a „gránitszilárdságú” Alaptörvényt, és még élénken él az emlékezetünkben, amikor a fideszes Varga Mihály az EU által kért költségvetési megszorításokra így reagált: „Amit Brüsszel kér tőlünk az szükségtelen, méltánytalan és igazságtalan, de teljesítjük!”

A Jobbik szerint az hogy Magyarország csatlakozás óta eltelt 12 éve kudarc, azért tehát nem kizárólag az EU dilettáns, hozzá nem értő vezetése, hanem

„a vörös és narancs színezetű szolgalelkű magyar kormányok is súlyosan felelősek”.

Az európai trendek azt mutatják, uniószerte növekszik azon politikai erők népszerűsége, akik ezt a közösséget radikális reformokkal kívánják megváltoztatni. A Jobbik ebbe a politikai pártcsaládba tartozik, ezért célja az uniós alapszerződés újratárgyalása, hogy az valóban Magyarország érdekeit szolgálja, és azt népszavazással szeretné szentesíteni a párt.