Horgászturisztikai stratégia kerül a kormány elé ősszel

Horgászturisztikai stratégia kerül a kormány elé ősszel

Ezzel tíz évre kijelölhetik a vízi turizmushoz kapcsolódó fejlesztések irányait.

Ősszel kerülhet a kormány elé a horgászturisztikai stratégia és program, az előkészítő munkacsoportban a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) mellett a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is részt vesz - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor főtanácsadója.

Az MTI beszámolója szerint Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány közéleti tevékenysége a társadalmi párbeszédre épül, ezért a vízi turizmus jövőjének alakításában számítanak a horgászok észrevételeire. A több mint 800 ezer tagot képviselő Mohosz részéről jogos igény, hogy bekapcsolódhassanak a fejlesztésekbe, véleményezhessék a beruházásokat. Hozzátette, a konzultációk eredményei mindig hasznosulnak, a kormány figyelembe veszi az érintettek visszajelzéseit, így a horgászok észrevételeire is számít a stratégia kidolgozásakor.

A Miniszterelnökség képviseletében az aktív Magyarországért felelős államtitkár méltatta a kezdeményezést. Révész Máriusz szerint

a stratégia 10 évre kijelölheti a vízi turizmussal kapcsolatos fejlesztések irányait.

Az államtitkárság komolyan veszi az egyeztetést a civil szervezetekkel, hogy a turisztikai stratégiák kidolgozásában részt vehessenek mindazok, akik a legjobban értenek az érintett területhez - fogalmazott.

Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő a Mohosz elnökeként hangsúlyozta, hogy a stratégiának köszönhetően új szintre lép a szervezet kapcsolata a kormánnyal. A horgászat gazdasági szempontból is jelentős tevékenység, hiszen tavaly csaknem 10 millió szabadidős nap kapcsolódik hozzá, a családtagokkal együtt legalább 1 millió ember vesz benne részt, foglal szállást és vesz igénybe szolgáltatásokat évről évre. Fejlesztésekre azért is szükség lesz, hogy a Mohosz közfeladatot ellátó szervezetként biztosíthassa az állami tulajdonú vizek fennmaradását - indokolta.

Címlapkép: Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Szűcs Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke és Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese (b-j) a horgászturisztikai stratégiáról és programról tartott sajtótájékoztatón a Mohosz fővárosi székházában 2023. május 18-án. (MTI/Máthé Zoltán)