Horváth Csaba csúsztatással vádolja Hadházy Ákost a zuglói ingatlanok ügyében

Horváth Csaba csúsztatással vádolja Hadházy Ákost a zuglói ingatlanok ügyében

Nyílt levelet írt Horváth Csaba zuglói polgármester Hadházy Ákos független képviselőnek, amelyben csúsztatással és hazugsággal vádolja – írja a hvg.hu.

Horváth szerint Hadházy azt állította, hogy a zuglói önkormányzat a nyilvánosságot kerülve hirdette meg eladásra az Egressy út 102-104., 106., valamint az Angol utca 28. címen található ingatlanokat, ezzel szemben a polgármester szerint számos nyilvános felületen megjelent a pályázat, köztük két országos napilapban és Zugló online felületein is.

Az alacsony árazással kapcsolatos vádakra Horváth Csaba úgy reagált, hogy amikor 2021. február 25-én – többszörös sikertelen pályáztatás után - újfent a telek eladása mellett döntött a képviselőtestület, akkor újabb értékbecslést készíttetett az önkormányzat két független értékbecslővel. Ezek közül a magasabb áron, 709 millió forintért lett meghirdetve az ingatlan, amely ugyan alacsonyabb, mint a korábban megállapított összeg, azonban a polgármester szerint a többszöri sikertelen pályáztatás arra mutatott rá, hogy ennél magasabb áron nem fognak elkelni a meghirdetett ingatlanok.

Zugló 2019-ben megválasztott vezetője a levél végén azt is kilátásba helyezte, hogy ha augusztus 18-án déli 12 óráig nem kér bocsánatot a független képviselő, akkor az önkormányzat feljelentést fog tenni ellene, mivel ezek a hamis állítások nem maradhatnak következmények nélkül.