Húszmilliárdos fejlesztést kap Lázár városa

Szinte biztosan lesz pénz a régóta tervezett Hódmezővásárhely - Szeged közötti elővárosi vasútra.

Idén megkezdődhet az engedélyes tervek elkészítése, 2015. december végéig a jogi, pénzügyi hátteret, megvalósíthatósági tanulmányokat, terveket készíti el a közbeszerzésen erre pályázatot nyert hármas konzorcium, a konkrét építkezés 2017-ben kezdődhet el - erről szerdán Hegedűs Zoltán alpolgármester és Püski Ottó, az Utiber kft tervezési igazgatóhelyettese beszélt Hódmezővásárhelyen.

Az hogy Vásárhely és Szeged között megépül Magyarország első elővárosi vasútja, immáron teljesen biztos, a megvalósításig azonban még rengeteg a feladat. 2016-ban az engedélyek beszerzésére, majd a közbeszerzés kiírására, a kivitelezés előkészítésére kerül sor. A fizikai megvalósítás 2017 elején indul és 2018 második negyedévében már gurulhat az első szerelvény a két város között.

A projekt az előzetes számítások szerint 17-20 milliárd forintba kerül, és szabványként a következő hasonló elővárosi vonalak példája is lesz, magyarul a következő hasonló hazai beruházás már jóval egyszerűbb lehet - olvasta a Vásárhely24.hu-n.