Idejöttek Izraelből, és azt hitték, itt bármit lehet

Egy izraeli társaságot, egy holland férfit, valamint egy amerikai-német állampolgárságú nőt fogtak el a rendőrök a Szigeten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást szabadlábon hagyásuk mellett:
  • L. V. 26 éves holland állampolgár,
  • F. V. 23 éves amerikai-német állampolgár,
  • H. T. 18 éves,
  • E. B. 18 éves izraeli állampolgár és két fiatalkorú társuk ellen.

De ami a legjobb, a lebukások módja:

A holland férfi szórakozás közben a kezében tartott egy műanyag tasakot, amelyben jól látható fehér színű kristályos anyag látszott. A rendőrök igazoltatták a férfit, aki az intézkedésnek többször is próbált ellenállni. A ruházatából 0,7 gramm fehér színű kábítószergyanús anyag, valamint 1 darab rózsaszín színű tabletta került elő az átvizsgálás során.

Aztán meg...

A Szigeten lévő rendőrök hangoskodásra és cannabis származékból származó jellegzetes szagra lettek figyelmesek. Egy sátor előtt egy négyfős izraeli társaságra figyeltek fel, akik környezetében több műanyag tasakot, fém tégelyt és egy vízipipát találtak a nyomozók. H. T., R. D. és két fiatalkorú, szintén izraeli állampolgárságú társuk a helyszínen elismerték, hogy marihuánát fogyasztottak, tőlük összesen 1,8 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le a rendőrök.

Csak lazán

Az amerikai-német állampolgárságú nő egymás után szólítgatta le a vele szemben sétáló embereket. Amikor a rendőrök közelebb léptek hozzá, észrevették, hogy nála egy fehér kristályos anyagot tartalmazó műanyag tasak van. Az ezt követő ruházatátvizsgálás során 2,5 gramm fehér színű kábítószergyanús anyag, 2,5 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi származék, valamint 3 darab kékeszöld színű kábítószergyanús tabletta került elő. A nő gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, az ügyészség kezdeményezte bíróság elé állítását.