11-16 fokos, tavaszias idővel kezdődik a 2022-es év

11-16 fokos, tavaszias idővel kezdődik a 2022-es év

Péntek estig jórészt derült vagy legfeljebb gyengén felhős lesz az ég, de az északkeleti megyékben még borult, párás marad az idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka átmenetileg mindenütt megnövekedhet a felhőzet, és a Dunától keletre helyenként gyenge eső is előfordulhat. Az északkeleti megyék mellett délnyugaton is képződhet köd, de ez utóbbi hajnaltól kezdve gyorsan feloszlik.

Január 1-jén, szombaton északkeleten is csökken a felhőzet és köd kiterjedése is, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén egész nap borult maradhat az ég, és ott szitálás, jelentéktelen eső továbbra is előfordulhat. Másutt gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel csapadék nélkül.

Az északnyugati szél kora hajnaltól egy északnyugat-délkelet sávban nagy területen megerősödik, sőt helyenként viharossá fokozódik, de a Délnyugat-Dunántúlon és Szabolcsban, valamint környékén gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, +8 fok között alakul, hajnaltájt a szél feltámadásával azonban megenyhül az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 11 és 16, északkeleten 5 és 10 fok között valószínű.