Igény, az volna...

A jövő történszei meg lesznek győződve arról, hogy a 2010-es évek a baloldal fénykora volt. Soha ennyi balos párt nem volt még Magyarországon.

Kezdetben a kommunista párt egységére a nagy Sztálin tanítása szerint úgy vigyáztak az elvtársak, mint a szemük fényére. Ha már nagyon elkopott a cégér, festettek egy újat. Így, lett KMP-ből MKP, majd MDP, később MSZMP, majd végül MSZP. De hol vannak már azok a szürke, unalmas évtizedek, amikor  egyetlen párt uralta a bal térfelet! A kommunista utódpárt a 2010-es zakó után kezdett el osztódással szaporodni. Először Gyurcsány fan-klubja vált le, Demokratikus Koalíció néven létrehozva Magyarország legnagyobb nyugdíjas programszervező cégét. Később az SZDSZ kimúlása után traumatizált liberális értelmiség csoportterápiájaként létrejött a Bajnai Gordon vezette Együtt. Őket követték azok az LMP-sek, akik a párttal szembeni közkeletű jobbos vádakat komolyan véve tényleg az új SZDSZ-t szerették volna létrehozni: így született meg a Párbeszéd Magyarországért, amely rögtön össze is ölelkezett az Együtt-el. 
 
2014 tavaszán a választásokra még mindannyian összeálltak egy allstars válogatott erejéig, ám ez a meccs már akkor eldőlt, amikor a dékás ultrák követelésére Gyurcsány Ferencet is beengedték az öltözőbe. A bukta kicsit sem vette el a balosok kedvét az újabb pártok alapításától. Az Együtt-PM előbb fő mentoruk, Bajnai Gordon távozott, majd leléptek a szociális demagógia újbaloldaliság útján az alanyi jogon járó alapjövedelem irányába elinduló PM-esek is. Az Együtt vezetését átvevő szúrós tekintetű antifasiszta predator, Szigetvári Viktor mellett már csak a balliberális tábor proletár csapásmérő hadosztálya, a Szolidaritás maradt. Ám idén februárban ők is leszakadtak. 
 
Most az eddigi "társadalmi elnökük" (ha valaki tudja, mit jelent ez, kérem írja meg, a szervezet alapítása óta álmatlan éjszakák sora alatt sem tudtam megfejteni), 
Kónya Péter alapít egy vadonatúj pártot. 
 
A szoliból már korábban is sokan szerettek volna kifejezetten politikai formációt faragni a jelenlegi civil szervezeti jelleg helyett, ám sem a tagság, sem a vezetés nem egységes ebben a kérdésben. Így, hát Kónya inkább úgy döntött, létrehoz egy saját szupercsapatot, amely megmenti a hazai baloldalt, és elűzi a fasizmus démonát. Egyelőre járja az országot, hogy 
felmérje, mekkora igény van egy új baloldali pártra. 
Ha engem kérdez: nagyon komoly igény van rá. A jobboldalon biztosan....