Így fogadtak hűséget az Iszlám Államnak a francia pap gyilkosai

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nyilvánosságra hozta azt a felvételt, melyen a Rouen-i terrortámadás két elkövetője, borzalmas tettük előtt, hűséget esküszik a "kalifátusnak".

Egyikük a hatóságok által kissé túl jól is ismert Adel Kermiche, akit több alkalommal is börtönnel, illetve házi őrizettel sújtottak.

A fiatal férfi a barbár tett elkövetésekor is éppen egy rendőrségi nyomkövető berendezést viselt, amit azonban minden nap több órára kikapcsoltak, hogy a bűnözőnek biztosíthassák a liberális büntetés végrehajtás egyik nemes vívmányát: a "felügyelet nélküli kikapcsolódást".

A felvételen szereplő másik terroristát még nem sikerült egyértelműen azonosítani, de egyes források Abdel Malik Petitjean-ként hivatkoznak rá, miután a Kermiche-nél folytatott házkutatás során találtak egy ilyen névvel ellátott igazolványt (FRISSÍTÉS: a hatóságok azóta hivatalosan is megerősítették, hogy ő volt a másik elkövető).

A két, 19 évesnek saccolt dzsihadista sajtóértesülések szerint már többször is próbált Szíriába jutni, hogy ott csatlakozzanak az ISIS-hez, ám ez a rendfenntartói közbenjárás miatt nem sikerült nekik.