Így fürdik be az, aki beveszi a kormánykampányt

Rendkívül jó példa - és egyben intő jel is a vasárnapi, tapolcai időközi választás előtt -, hogy a veszprémieknek beígért 4 milliárd forintos uszoda építése ugyanabban a stádiumban van még mindig (vö.: sehol!), mint a februári kampány előtt.
 
Sőt, némi plusz adalékkal az index.hu is szolgált, ami csak tovább erősíti bennünk a gyanút, hogy kár lenne bedőlni a kormányzati ígérgetéseknek, illetve azok átgondoltságának, tervezettségének.
 
A lap úgy tudja, hogy az elhíresült veszprémi uszoda egyáltalán nem a fideszes jelölt ötlete volt, a kormányzat, és elsősorban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter érzékelte úgy a helyzetet, hogy valamit mégiscsak oda kellene dobni a nép elé, hiszen akkor már bőven zuhanórepülésben voltak a Fidesz népszerűségi mutatói.
 
Csakhogy, Veszprémben jelenleg is van két tanuszoda, így talán jobb ötletet is kitalálhatott volna a fideszes agytröszt, hiába is rendeltek a projekt mellé egy jól csengő 4 milliárd forintos keretet.
 
Mindamellett, a kormány 2015-re csak 25 millió forintot csoportosított át erre célra, és ugyanolyan beszédes adat, hogy a kormányhatározat szerint a „megvalósítási konstrukciót” 2015. március 31-ig kell(ett volna) benyújtani, ami viszont már két hete csúszik.
 
A portál az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) azt a választ kapta, vizsgálják meg a beruházás megvalósításának feltételrendszerét, de az NFM részéről a szükséges előkészítő feladatok megkezdődtek.
 
Nesze neked uszoda.
 
A pepecselésből csak az körvonalazódik ki, hogy túl sok elhivatottság nincs a kormányban a veszprémi uszoda felépítésére - úgy meg főleg, hogy a baloldal jelöltje nyerte meg a mandátumot, ezzel megbuktatva a kétharmadot.
 
Ne felejtsük, jelenleg maga Orbán Viktor miniszterelnök ígérget fűt-fát a tapolcai választókerületbe, de a felkészült és tájékozott választópolgárban ez a tény már önmagában felkelti a gyanút.