Így lepleződik le a Liberálisok hazugsága

"Nincs köze a párthoz" - ennek ellenére 400.000 forintot kapott a pártalapítványtól az akasztásról ábrándozó, feleségverő Rózsa Mihály.

Akasztás és feleségverés

Rózsa Mihály az elmúlt években eddig nem sok vizet zavart, Facebook adatlapja szerint a Magyar Liberális Párt (Liberálisok vagy MLP) rendezvényeinek egyik fő mozgalmára volt, valamint tavaly a párt 20. kerületi polgármesterjelöltje, így a kedves olvasónk ne szontyolodjon el azért, mert sok szép emléket nem tud róla felidézni. A liberális értékekért felettébb aggódó Rózsa aztán március elején bekerült a hírekbe, miután megírtuk, akasztásról ábrándozott a Facebookon, valamint a jobbikosokat nácikhoz, patkányokhoz és csótányokhoz hasonlította. 
 
Ekkor jártunk egy kicsit utána az életének, bízva abban, hogy egyébként egy makulátlan emberről van szó, de sajnos tévednünk kellett. Ugyan nem tudjuk, hogy hogyan fér bele a nők és gyengék védelmezőjeként tetszelegő liberálisok világképébe az, hogy valaki bántalmazza a feleségét, de Rózsa Mihály valahogy mégis beszuszakolta. Egy hete adtunk hírt arról, hogy egy bírósági ítélet került a kezünkbe, amely szerint egy veszekedés során durván megrúgta a feleségét, amiért aztán jogerősen el is ítélték.

Az eltitkolt szerető

Valahogy így, eltitkolt szeretőként lehetne jellemezni Rózsát, akinek a tudomásunkra jutott munkásságával szembesítettük a Liberálisok sajtófőnökét, az N1TV pedig Fodor Gábort is. Megkérdeztük, hogy mennyire egyeztethető össze a párt által nagy gonddal lefektetett alapelvekkel az akasztásról való ábrándozás, a primitív mocskolódás és a nők elleni erőszak, és azt a választ kaptuk, hogy Rózsa Mihály "november óta nem tagja és semmilyen kapcsolatban nem is áll a párttal". Na, legalább következetesek, gondoltuk magunkban, amíg rá nem bukkantunk egy ismerős névre az Átlátszó által közzétett pártalapítványi szerződések között.
 
A Liberálisok pártalapítványa, a Liberális Magyarországért Alapítvány (ALMA) ugyanis a velük "november óta semmilyen kapcsolatban nem álló" Rózsa Mihállyal még novemberben, decemberben és januárban is kötött megbízási szerződést, a három hónap alatt összesen 400.000 forintért. Az már csak hab a tortán, hogy a Facebook oldalán a szanyitiborizmus és a dánielpéterizmus egyvelegét elképesztő primitívséggel megvalósító Rózsának "online megjelenéssel kapcsolatos stratégia kidolgozása; online megjelenés elősegítése, támogatása; valamint Facebook oldal kezelés és folyamatos tartalomgyártás" címszó alatt járt a pénz.

Hazugságok hálójában

Mi is jártunk iskolába, még egyetemre is, és elég rendszeres fogyasztói vagyunk a médiának, így nem akartunk hinni a szemünknek, amikor ellentmondáson és képmutatáson kaptuk a liberális értékek zászlóshajóját. Írtunk is rögtön a Liberálisok sajtófőnökének, hogy megtudjuk:
  • Miért mondták azt, hogy nem állnak kapcsolatban november óta Rózsa Mihállyal, ha még januárban is szerződést kötött vele az MLP pártalapítványa? 
  • Összeegyeztethetőnek tartják-e a pártalapítvány alapelveivel és céljaival (pl. "a liberális gondolat erősítése és támogatása", "az alapvető emberi jogok és az egyéni szabadságjogok védelme", "támogatja azon egyéneket, akik tevékeny részt vállalnak a kirekesztés megszüntetésében, a toleráns, nyitott, elfogadó és kooperáló társadalom megteremtésében, a kisebbségek védelmében"), hogy egy olyan emberrel kötnek szerződést, aki jogerős bírósági ítélet szerint bántalmazta a feleségét? 
  • Miért bízzák a Facebook oldaluk kezelését (és azon belül a "tartalomgyártást") egy olyan emberre, aki a Facebook profilján emberek felakasztására tesz utalást, valamint csótányoknak nevez másokat?
  • Január óta kötöttek-e új szerződést vele, milyen összegben, és meddig terveznek vele együtt dolgozni?
  • Az MLP véleménye szerint Rózsa Mihály megtestesíti-e a liberális értékeket? 
A sajtófőnök kérdéseinkre érdemben nem válaszolt, csupán megismételte, hogy Rózsa Mihály november óta nem tagja a pártnak, és hozzátette, hogy a "pártunk alapítványánál még egy korábban kötött megállapodás miatt tevékenykedett néhány hónapig". Arra tehát nem kaptunk választ, hogy mikor szüntették meg a szerződését (ha egyáltalán igen, de ez majd a következő adatigénylésből ki fog derülni), és hogy miért nem bontották fel vele korábban, miért támogattak pénzzel egy akasztásról ábrándozó, a felesége ellen elkövetett testi sértésért jogerősen elítélt, a Facebookon ezreket patkányhoz, csótányhoz hasonlító, primitív módon nácizó embert.

Mi lesz veled, liberalizmus?

Ahhoz, hogy napjaink liberálisai a legnevetségesebb világszemlélet legabszurdabb képviselői, ahhoz túl nagy kétség nem fér. Ehhez még ez a hír is csupán egy kis szemléltető adalék. Nehezen jellemezhető ugyanis máshogy egy olyan eszmeiség, amelynek egész léte abban áll, hogy kitalál néhány jól hangzó szlogent, hogy azt az élet bármely területén a kalapból előhúzva, a valós problémák megoldása helyett álszent maszatolásba kezdjen, hogy aztán mindenkit, aki nem követi az ő szabályaikat, megbélyegezzen és pellengérre állítson. Miközben gyakran szöges ellentétben állnak a saját vízióikkal.
 
Persze beszélni kell a jelenségről, mert bár alapvetően szubkultúrának kellene lennie, meghatározó erővé vált az oktatási intézményekben és a médiában, hogy a tolerancia, kirekesztés, nyitottság, elfogadás, demokratikus értékek, szabadságjogok, mobilitás, esélyegyenlőség és egyéb többnyire tartalmatlan fogalmak mentén teljesen félrevigyen mindenféle valós párbeszédet. A Magyar Liberális Párt azért jött létre, hogy ennek a gondolkodásmódnak parlamenti képviselete is legyen az SZDSZ után, és egyelőre egyedül Fodor Gábornak sikerült ennek farvizén a Parlamentbe jutnia. Kíváncsian várjuk, hogy 2018-ban hol lesz az MLP, hova jut az üvöltő semmitmondásokat és a Rózsa Mihályhoz hasonló ellentmondásos megmondóembereket kitermelő párt.