Jobb későn, mint soha: 20 év után buktatták le az illegális nagykanizsai pénzváltókat

Jobb későn, mint soha: 20 év után buktatták le az illegális nagykanizsai pénzváltókat

Több mint húsz éven át illegálisan váltott pénzt Nagykanizsa belvárosában egy 58 és 64 éves férfi - írja az infostart.hu. A Zala Megyei Főügyészség közlése szerint vádat emeltek az ellen a két férfi ellen, akik az 1990-es évek vége óta 2019 januári elfogásukig üzletszerűen váltottak pénzt.

Tevékenységüket Nagykanizsa központjában, leginkább a Dél-zalai Áruház bejáratánál végezték, gyakorlatilag szabott nyitvatartási időben: hétköznap 8-tól 16 óráig, szombatonként pedig 13 óráig álltak az áruház előtti járdán, olykor a bejárati szélfogóban fogadták ügyfeleiket. A pénz kisebb részét a ruhájukban, a többit a közelben parkoló autóikban tartották.

Mint a portál fogalmaz, köztudott volt róluk, hogy mivel foglalkoznak, sokan keresték is őket, mert kedvezőbb árfolyamot kínáltak, mint a hivatalos pénzváltók. Munkahelyük nem volt, engedély híján jövedelmük nagy része illegális pénzváltásából származott.

A nyomozók a rajtaütés során zsebeikben és kocsijaikban csaknem 100 millió forintot, továbbá 30 millió forintnyi valutát (svájci frankot, kunát, dollárt, eurót, angol fontot és svéd koronát) találtak, amit azonnal lefoglaltak.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt emelt vádat a két nagykanizsai férfi ellen.