Illés Zoltán rájött, hogy az Illatos út azonnali cselekvést igényel!!! :)

A második Orbán-kormány Környezet- és természetvédelem, valamint vízügyért felelős államtitkára (Vidékfejlesztési Minisztérium, 2010-2014) az utóbbi időben szúrós szemmel figyeli a negatív környezeti behatásokat, egyben éberen őrködik hazánk természeti erőforrásainak sérthetetlensége fölött, egyaránt.
 
Így tett az RTL Klub Híradójának kamerái előtt is, amikor a legfrissebb Illatos úti mérések kapcsán fogalmazta meg mélyen szántó gondolatait:
Ezért kell a kormánynak azonnal cselekednie, és ezért tűrhetetlen és gyalázatos, hogy megpróbálják eltussolni ezt az ügyet - nyilatkozta Illés Zoltán, 2015-ben...
 
Ugyanis, a látványos és hangos politikai roadshow-ját egy parányit árnyalja az a tény, hogy a kormányzattal szembeni kritikus megnyilvánulásainak kezdete egybeesik azzal a pillanattal, amikor az állampárt harmadik kormányalakítása során Illés nem jutott sem államtitkári pozícióhoz, sem pedig parlamenti mandátumhoz.
 
Többször leírtuk, a Környezetvédelmi Igazgatóság, valamint a Polgári Védelem már 2011-ben katasztrófa közeli állapotokat tapasztalt az Illatos úton, ennek ellenére Illés Zoltán nem cselekedett azonnal, és tűrhetetlen, gyalázatos módon hagyta, hogy eltussolják ezt az ügyet.

De miért?

Talán a felmerülő kérdésünkre adhat választ Illés Zoltán 2010-es interjúja:
"Én két dolognak szeretnék megfelelni: a környezet-és természetvédelem, illetve a vízügyek területei által megkövetelt elvárásoknak, illetve a miniszterelnök úr elvárásainak.
 
És mi van, ha a környezetvédelem érdekei mást diktálnának, mint Orbán Viktor? Akkor melyiket választja?
 
Akkor a miniszterelnök úrnak akarok megfelelni. De őszintén remélem, hogy a miniszterelnök úr, ahogyan eddig sem, a jövőben sem fog szembekerülni a környezetvédelmi érdekekkel".
Ezek szerint mégis szembekerült a környezetvédelmi érdekekkel, és ezért maradt a veszélyes hulladék az Illatos úton, még hosszú éveken keresztül?!