Ilyen bénán ijesztget az Orbán-kormány

A kormányközeli Napi Gazdaság már hazánkban látja az Iszlám Államot. De azért, ne ijedjünk meg nagyon!

A Századvég által tulajdonolt, de nem sokára a Simicska-mentes, új, független, hiteles Orbánista médiabirodalom egyik fontos sarokpillérévé avanzsáló napigazdasag.hu közölt egy rendkívüli módon exkluzív, és legalább hasonló mértékben nyomasztó cikket, aminek az elolvasása után egyből minden magyar állampolgár az utcára vonulva követeli:

Fegyverbe! Fegyverbe!

Persze, az is lehet, hogy nem. Sőt, jó kedélyű polgártársainknak akár még derűs pillanatokkal is szolgálhat ez az anyag.

Már a címválasztással sem sikerült egyértelműen megfelelni az objektivitás kívánalmainak:

Magyarország megszállását tervezi a terrorállam.

Micsoda?! Izraeli vadászgépek indultak meg hazánk ellen? De mindenki megnyugodhat, nem Ilan Mor izraeli nagykövet rágott be egy zenei produkció miatt, az Iszlám Állam tervezi hazánk gyarmatosítását - legalábbis a lap szerint.

Magyarország megszállása már jóval azelőtt szerepelt az Iszlám Állam tervei között, mielőtt a magyar szerepvállalás egyáltalán szóba került volna a terrorszervezet elleni fellépésben – értesült a Napi Gazdaság titkosszolgálati forrásból.

Ezek szerint sem az Orbán-kormány szerepvállalási szándéka, sem pedig a védtelen déli határszakasz nem jelent biztonsági kockázatot, hiszen a Napi Gazdaság értesülése minden korábbi aggodalmat felül ír.

Egyébként ez a titkosszolgálati forrás legalább annyira exkluzív, mint amennyire hiteles maga a cikk (egyébként, ITT Ön is lebuktathatja a kormánypropagandát visszaböfögő lapot), így ebből a következtetni az Iszlám Állam elképzeléseire, valóban felelőtlenség, illetve kimerítheti akár a közveszéllyel fenyegetés büntető-törvénykönyvi (Btk. 338. paragrafus) tényállását is:

Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez elég szánalmas kísérlet volt arra, hogy a háborút ellenző magyar lakosságot meggyőzzék a szerepvállalás támogatásáról, a béke és a semlegességünk feladásáról

Mindenesetre köszönjük a derűs pillanatokat.

fotó: globalterrorwatch.ch

(fotó: globalterrorwatch.ch)