Ilyen ország nincs: magyarul koptatta le a BBC-t Orbán sajtófőnöke

A médiával hagyományosan egy falunapon őrködő szekus stílusában viselkedő Havasi Bertalan ezúttal a BBC-t koptatta le ékes magyar nyelven.

A miniszterelnök személyi testőre sajtókapcsolati munkatársa évek óta halált megvető bátorsággal védi főnökét attól, hogy bármilyen kapcsolatba kerülhessen a sajtóval. Ebben a heroikus küzdelemben nem ismer semmilyen kivételt. Amikor a parlamentben a BBC szeretett volna egy kérdést feltenni, ugyanúgy elővette a "majd talán legközelebb" panelszöveget, mintha a ceglédi városi tévétől érkeztek volna. Olyannyira, hogy a lekoptató dumát magyarul adta elő az angol stábnak. A kormányfő azonban időben kapcsolt, és dobott egy egymondatos, amúgy elég frappáns választ az brit köztelevíziónak. A kérdés úgy szólt, nehéz-e Magyarországnak Kelet és Nyugat között egyensúlyoznia? Orbán erre azt mondta: "Ez az élet része, ha ide születsz".

Havasinak nem ez az első emlékezetes alakítása. 2013 szeptemberében egy sajtónyilvános eseményen kezdte el faggatni a RTL Klub operatőrét, hogy "kinek készíti a képet", sőt, később akkurátusan fel is írta a nevét.



Tavaly áprilisban a hír24 riporterétől védte testével a miniszterelnököt, aki azért érezhette, hogy ez egy kicsit sok, és szúrós atyai tekintettel nyugalomra intette hű muskétását.



A szemmel láthatóan labilis idegzetű sajtós júliusban Tusnásdfürdőn a Magyar Nemzet fotósát vágta gyomron, augusztusban pedig egy holland újságírót fenyített be - szintén magyarul, de legalább kapásból le is tegezve a vadidegen embert.

Ha valakinek van információja arról, mit tudhat Havasi Bertalan, amiért ebbe a pozícióba kerülhetett, vagy mit tudott meg azóta, amiért nem rúgják ki, feltétlen jelezze nekünk!