Imával őrzik majd a határt

Szombat déltől vasárnap délig imavirrasztást tartanak Ásotthalomnál, a szervezők ezzel "jelet kívánnak adni" a határsértőknek.

Az Alfa Szövetségtől kaptunk egy szórólapot, amelyben az olvasható, hogy a hétvégén imavirrasztást tartanak "a krisztusi magyarságért és az életvédő Európáért". Az Ásotthalom külterületén, szombaton 10 órakor kezdődő gyülekező után foglalják majd el a résztvevők a helyüket a határszakaszon, hogy imákkal és keresztekkel "Krisztus önkéntes katonáiként" jelet adjanak "a magyarság és az európai nemzetek létérdekét egyaránt veszélyeztető, törvényeinket határaink illegális átlépésével sértő idegeneknek".

A rendezvényen 456 db kereszt is jelen lesz, miután az imavirrasztás időpontjának apropója az 1456-os nándorfehérvári győzelem (július 4-21.) évfordulója. Úgy számoltak, hogy 

"456 virrasztó 5 méteres közökben fölállva 2,3 kilométer hosszú távot őrizhet".

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy szokványos öltözetben jelenjenek meg, és kerüljék a pártokra, szervezetekre utaló kiegészítőket. Ezen felül pedig "fegyelmezett, Krisztus és a világ törvényeit egyaránt tisztelő, józan magatartást" kérnek és várnak el.

Két fő üzenetük lesz "a törvénytelen úton járóknak":

1. Kérlek, térj vissza a törvényes útra! – Please, return to the rightful way!
 
2. (A termékenységellenesség bűne miatt haldokló Európa polgárainak) Kérlek, térj meg a Nemző-Teremtő Isten alkotta Természet szaporodásra és sokasodásra intő törvényéhez! – Please, repent to God, the Creator of this natural law: „Go forth and multiply!” (Genesis 1:1-31.) vagy „Válaszd az életet, hogy te is, utódaid is életben maradjatok!” (Mtörv 30,18) – „Choose life in order that you may live, you and your descendants!” (Deuteronomy 30:18).
Ha valaki további részletekre kíváncsi, dr. Téglásy Imrét, az Alfa Szövetség elnökét kell, hogy keresse: imre.teglasy@gmail.com, +36 30 9226 775.