Ingatlanmutyi állhat a Neptun Iskola bezárása mögött

A Jobbik minden eszközzel meg fogja akadályozni a rákospalotai Neptun Általános Iskola megszüntetését, amely hátterében ingatlanmutyit sejtenek.

A politikus emlékeztetett: a csütörtöki napon születhet döntés a rákospalotai önkormányzat testületi ülésén arról, hogy a kerületben található Neptun Általános Iskolát bezárják. Hegedűs Lórántné meglehetősen sajátságosnak nevezte az oktatási intézmény körül kialakult helyzetet. A rákospalotai önkormányzat ugyanis beszámolója szerint azt állítja, hogy a Neptun Általános Iskolát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) kívánja bezáratni. A politikus ezzel kapcsolatban szóbeli kérdést intézett az illetékes minisztériumhoz, Révári Bence a közigazgatási minisztérium államtitkára azonban válaszában közölte: nem a KLIK, hanem kifejezetten az önkormányzat kezdeményezte az intézmény bezárását. 
 
A képviselő szerint semmilyen racionális oka sincsen a megszüntetésnek, erre csupán azért kerülhet sor, mert az iskola épületére szükség van. Itt ugyanis egy kínai tannyelvű általános iskolát és gimnáziumot kívánnak elindítani. Hozzátette: az önkormányzat abba sem hajlandó belemenni, hogy a kínai diákokat befogadva, azoknak külön osztályokat biztosítva fennmaradjon az iskola. Hegedűsné úgy véli, hogy ebben az esetben egyértelműen ingatlanmutyiról van szó, Rákospalota önkormányzata pedig bizonyos módon már leköteleződött a kínai iskola felé. Tart attól, hogy a hivatalos utat megkerülve korrupciós pénzek állnak a háttérben.
 
Rengeteg alternatív javaslat érkezett az iskola megmentésével kapcsolatban, a kerületben élő gyerekek jövőjét pedig ilyen eljárással nem lehet feláldozni  - mondta Monostori Zsolt. 
 
A politikus nehezményezte, hogy amennyiben bezárásra kerülne  az iskola, úgy számos gyereknek kell majd Rákospalota legtávolabbi pontján új tanintézményt keresnie. Az iskola bezárása 2600 háztartást érint, Monostori Zsolt szerint ha ez megtörténne, akkor az érintett körzetbe fiatal házaspárok már nem költöznének be, ez pedig az ott található ingatlanok elértéktelenedéséhez vezethet. Hegedűs Lórántnéhez hasonlóan ő is ingatlanmutyit sejt az ügy hátterében. 
 
A képviselő ígéretet tett arra, hogy bármilyen döntés is születik, mindent meg fognak tenni az iskola megmentése érdekében.